Cizre'de 3 aylık bebek ile dedesi öldürüldü

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün akşam Sur Mahallesi'nde 3 aylık Miray bebek ile büyük dedesi Ramazan İnce yaşamını yitirdi, babaannesi Rukiye İnce de yaralandı.

Yayınlanma: 26.12.2015 - 16:00
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı, tank ve ağır silahların kullandığı operasyonlar 14 Aralık’tan bu yana sürüyor. Dün gece Sur mahallesinde 3 aylık Miray bebek ve büyük dedesi Ramazan İnce yaşamını yitirdi. Babaannesi Rukiye İnce ise ağır yaralandı.

 

'Halasının kucağında vurulmuş'

İlçede bulunan HDP Şırnak Millletvekili Faysal Sarıyıldız, “Miray bebek evlerinin 2. katından dış merdivenlerden halası tarafından indirilirken halasının kucağında keskin nişancılar tarafından vurulmuş. Hemen 112’ye ve 155’e haber verilerek ambulans istendi. Ambulansın evin 500 metre ilerisinde Nusaybin caddesine geleceği bebeği oraya getirmeleri istenmiş. Büyükdede 80 yaşındaki Ramazan İnce ve bebeğin babaaannesi Rukiye İnce bebeği beyaz bayrakla ambulansa götürürken yeniden ateş açılması sonucu babaanne ve büyük dede de yaralanarak yere düşmüş. Bana da haber verilmesi üzerine ambulans istedik. Bebek hastaneye varır varmaz yaşamını yitirdi, bebeğin büyük dedesi Ramazan İnce de hastanade yapılan tüm müdahalelere karşın öldü. Ağır yaralı olan bebeğin babaannesi Rukiye İnce de Adana’ya sevk edildi” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon