Clinton'un da Türkiye'ye gelmesi bekleniyor

ABD Dışişleri Bakanı Clinton'un Mart ayının ilk haftasında yapacağı bölge ziyareti sırasında Türkiye'ye geleceği belirtiliyor. ABD Büyükelçiliği Sözcüsü Schalow, bu bilgileri doğrulamadı ancak "Bakan Clinton'un Türkiye'yi ziyaret etmeyi dört gözle beklediğini biliyorum" dedi.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 11:22
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell'in ardından Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un, Mart ayının ilk haftasında yapacağı bölge ziyareti sırasında 7 Mart'ta Türkiye'ye geleceği belirtiliyor.

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü Kathryn Schalow, Clinton'un önümüzdeki dönemdeki ziyaretlerine ilişkin olarak ABD Dışişleri Bakanlığı'nca henüz bir açıklama yapılmadığını belirterek Clinton'un Ankara ziyaretini doğrulamadı. Buna karşın Schalow "Elbette ki Bakan Clinton'un bir ziyaretini olumlu karşılarız ve Türkiye'ye gelmeyi dört gözle beklediğini biliyorum" şeklinde konuştu.

Gazze'nin yeniden yapılandırılması ile ilgili olarak 2 Mart'ta Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde düzenlenecek uluslararası konferansa katılacak olan Hillary Clinton'un bir bölge gezisini de gerçekleştireceği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon