Çocuk istismarcısı müdürü teşhir eden öğretmenlere 'terör örgütü' kumpası

Elazığ’ın Arıcak ilçesinde bir okulda 4 kız öğrenciyi taciz eden müdürü ifşa eden 3 Eğitim Sen’li öğretmen, müdürün tezgahladığı asılsız ihbarla “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla gözaltına alınıp haklarında dava açıldı. Daha sonra öğretmenlerden ikisi başka okullara tayin edilirken diğer öğretmen açığa alındı.

Yayınlanma: 25.07.2017 - 14:39
Abone Ol google-news

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elazığ Arıcak Çok Programlı Lise’de 4 kız öğrenci 2016 yılı Nisan ayında okul müdürü Abdulselam Sert tarafından taciz edildiklerini Eğitim Sen üyesi olan Sema Ergin ve Filiz Demir’e anlattı. İki öğretmen konuyu rehber öğretmen olan Eyüp Aran’a iletti. Öğretmenlerin olayı açığa çıkarması ve şikayeti üzerine müdür Abdülselam Sert hakkında soruşturma başlatıldı.

Siyasi Haber’in heberine göre, Arıcak Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 4 kız öğrenciyi taciz eden okul müdürü Abdülselam Sert’i ifşa eden 3 Eğitim Sen’li öğretmen, kurulan bir kumpasla önce “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla gözaltına alındı ve haklarında dava açıldı, daha sonra ikisi başka okullara gönderilirken üçüncü öğretmen açığa alındı. Öğretmenler hakkında açılan davanın, istismarcı müdürün para vaat ettiği psikolojik sorunları olan bir gencin yalan ihbarına dayandığı belgelerle kanıtlandı. İhbarcının daha sonra ifadesini geri aldığı ve kendisine vaat edilen para karşılığında bu ihbarı yaptığı ortaya çıktı.

Olayların gelişimi şöyle oldu: Çocuk istismarı ifşa ediliyor

Elazığ Arıcak Çok Programlı Lise’de 4 kız öğrenci 2016 yılı Nisan ayında okul müdürü Abdulselam Sert tarafından taciz edildiklerini Eğitim Sen üyesi olan Sema Ergin ve Filiz Demir’e anlattı. İki öğretmen konuyu rehber öğretmen olan Eyüp Aran’a iletti. Öğretmenlerin olayı açığa çıkarması ve şikayeti üzerine müdür Abdülselam Sert hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma devam ederken okul müdürü Eğitim Sen’li öğretmenlere dönük sistematik baskı ve tehditlerini sürdürdü. Tehdit ve baskıların önüne geçmeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürünü açığa almak yerine adeta ödüllendirir gibi merkezi bir okula görevlendirdi.

Abdülselam Sert, lise müdürlüğünün yanı sıra Arıcak Eğitim Bir Sen temsilciliği yapıyordu.

Öğretmenlere “örgütü üyeliği” suçlaması

Tüm bunlar yetmezmiş gibi öğretmenler Sema Ergin, Filiz Demir ve Eyüp Aran haklarında yapılan bir asılsız ihbar sonucu “PKK örgütüne yardım, yataklık ve siyasi propaganda” yaptıkları suçlamasıyla 17 Mart 2017 tarihinde gözaltına alındılar. 14 gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılan öğretmenler hakkında söz konusu suçtan dava açıldı.

Çocuk istismarcısı müdürü teşhir eden öğretmenlere gözaltı sonrası: Baskılar devam ediyor

Asılsız ihbarla gözaltına alınan 6 kişi 14 gün gözaltında tutulduktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Ancak ihbarcı ifadesini geri çektiği halde haklarında dava açıldı. Davanın ilk duruşmasının Kasım ayında yapılacağı öğrenildi.

İki kadın öğretmen başka okullara tayin edildi

Serbest bırakıldıktan sonra okullarına dönen Filiz Demir ve Semra Engin, İl valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü’nün talebi üzerine tayinlerini istemek zorunda kaldılar. Öğretmenler başka okullara tayin edilerek okullarından uzaklaştırıldılar.

Eyüp Aran açığa alındı

Diğer öğretmen Eyüp Aran ise aynı okulda görevini sürdürürken, yeni müdür E. E. ile girdiği tartışma sonucu açığa alındı. Aran, daha önce tacizci müdür Abdülselam Sert’in yardımcılığını yapan ve onun yerine müdürlüğe getirilen E.E.’yi öğretmenler kurulu toplantısında yolsuzluk ve usulsüzlük ile suçlaması yeni müdürün Eyüp Aran’ı, Kaymakam ve Vali’ye şikayet etmesi üzerine Valilik talimatıyla açığa alındı.

Öğretmen Eyüp Aran’ın, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Valiliğe yaptığı başvurulara rağmen, açığa alınma nedeni bilinmediği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler