Çocuklara ders veren üniversitelilere “terör örgütü üyeliği”nden gözaltı

Okumuş İnsan Halkın Yanındadır Kampanyası kapsamında çocuklara dersler veren Adanalı üniversiteliler “terör örgütü üyeliği” iddiasıyla gözaltına alındı.

Yayınlanma: 28.07.2017 - 10:57
Abone Ol google-news

Memleketin dört bir yanında devam eden “Okumuş İnsan Halkın Yanındadır Kampanyası”nın gönüllüleri, Adana’nın Ceyhan İlçesi’ne bağlı Sarıbahçe Köyü’nde tüm baskı ve engellemelere rağmen iki haftadır çalışmalarını yürütüyor.

Gönüllü olarak 7-12 yaş aralığındaki çocuklar ile bilgiyi paylaşan, çeşitli bilimsel ve sanatsal üretimler yapan üniversitelilere 24 Temmuz’da İlçe Jandarma ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptıklarının “izinsiz” olduğu söylenerek “terör örgütü üyeliği” iddiasıyla gözaltı işlemi yapıldı. Gözaltı süresi boyunca köy halkının jandarmaya ve Milli Eğitim’e olan tepkisi, okumuş insan çocuklarının üniversitelileri yalnız bırakmaması ve öğrendikleri şiirler şarkılar eşliğinde gönüllü üniversitelilere destek vermeleri sonucunda üniversiteliler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Atıl durumda olan köy okulunda yapılan çalışmaların izinsiz olduğu gerekçe gösterildiğinden gönüllüler çalışmalarına aynı köyde bulunan cem evinde devam ediyor.

Gözaltından çıktıktan sonra açıklama yapan üniveristeliler “Gözaltılara cevabımız nettir: Okumuş insan halkın yanındadır” dedi: 

"Bu yıl üniversiteliler olarak gönüllü olarak yürüttüğümüz kampanya için Adana’nın Ceyhan İlçesi’nin Sarıbahçe Köyü’nde çocuklarla üretmeye, ürettiklerimizi paylaşmaya devam ediyoruz.

İki haftasını geride bıraktığımız yaz okulunun son haftasında şikayet olduğu gerekçesiyle yapılan gözaltına cevabımız nettir: Okumuş insan halkın yanındadır !

Memleketin dört bir yanından gelen çocuk istismarı haberlerine, Ensar Vakfı gibi gerici vakıflarla yaratılmak istenen ”kindar nesle”, üniversitelerde dayatılan kariyerist eğitime karşı bilimi üreten, paylaşan okumuş inan gönüllüleri olarak bir kez daha söylüyoruz:

Yaratılmak istenen korkunun, baskının farkındayız. Ne üniversitenin aydınlığını taşıdığımız köylerden ne üretip bilgiyi beraber paylaştığımız çocuklardan ne de parasız eğitim mücadelesinden vazgeçeriz. Okumuş insanları oynanan tiyatro oyunlarında, çocuklarının mırıldandığı şarkılarda göreceksiniz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler