Çözüm süreci bitebilir

Hükümet, PKK’nin silah bırakması beklentisini dillendirirken Kandil’den tam aksi yönde bir mesaj geldi. KCK Yürütme Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, hükümetin oyalama taktiği yürüttüğü belitilerek “Süreç son derece tehlikeli, kritik ve bitme noktasında” denildi.

Yayınlanma: 17.02.2015 - 22:51
Abone Ol google-news

Kandil’den dönen HDP heyetinin, “KCK yetkilileri, müzakere sürecine geçilmemesini kabul edilemez buluyor. Kandil, iç güvenlik paketi yasasının müzakere sürecini tehlikeye atacağını ifade etti” açıklamasından 2 gün sonra dün yazılı bir açıklama yapan KCK de iç güvenlik paketini eleştirerek, sürecin bitme noktasına geldiğini ifade etti. KCK, süreci sorguladıklarını ve yeni kararlar alma aşamasında olduklarını ifade etti.

KCK yürütme konseyi eşbaşkanlığının ANF’ye yaptığı yazılı açıklamada, AKP’nin silah bırakma açıklamasını beklemeyi bırakıp somut adımlar atması istendi. Açıklamda, “Oyalama politikasından vazgeçmelidir. 15 Şubat’a kadar başlaması gereken müzakerede hayli yol alınmalıyken AKP henüz müzakereye bile gelmiş değildir. Oysa 15 Şubat tarihi bizim için çok önemliydi. Süreci ve AKP’nin yaklaşımlarını ciddi biçimde sorgulama hakkımız doğmuştur. Şimdi hareket olarak böyle ciddi ve kritik bir sorgulama ve yeni kararlar alma aşamasındayız” denildi.

 

‘AKP ödevini yapsın’ çağrısı

Hükümetin çözüm sürecinde silahsızlanmayı “önşart” olarak gündemde tutması HDP’de tepki çekti. HDP İmralı Heyeti üyesi ve grup başkanvekili Pervin Buldan, anadil, kimlik, kültürel haklar gibi konularda kimsenin tartışmadığını belirterek “Tamam bir silahsızlanma çağrısı olabilir; fakat bu
silahsızlanma çağrısı ne karşılığında olacak? Kimse bunun üzerinde durmuyor” diye konuştu. Söz konusu 10 madde içinde yalnızca silahsızlanmanın gündeme getirilmesini kabul etmediğini kaydeden Buldan, “Hükümet tüm bu konuda güvence vermezse eğer, silahsızlanma çağrısı nasıl olacak?” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler