Çözüm sürecinde en gerilimli aşamadayız

KCK’nin açıklamasını değerlendiren Demirtaş, “Sürecin bir an önce kaldığı yerden değil, daha ileri aşamadan başlaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Yayınlanma: 14.07.2015 - 06:26
Abone Ol google-news

KCK’nin bölgedeki baraj ve yol yapımları kapsamında ateşkesin ihlaline “karşılık verileceği” çıkışından bir gün sonra Ardahan’da yaşanan olay “çatışmasızlığın fiilen sona erdiği” algınını güçlendirirken; HDP İmralı Heyeti üyesi Ceylan Bağrıyanık, olaydan önce üç gün boyunca bölgeye askeri yığınak yapıldığını, HDP’nin hükümeti “çatışma çıkabileceği kaygısıyla” uyardığını ancak uyarıların umursanmadığını ifade etti.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu KCK’nin yaptığı açıklama ve Ardahan’da yaşanan olayları masaya yatırdı. HDP İmralı heyeti üyesi Ceylan Bağrıyanık, gelinen aşamada daha yakıcı bir savaşın çanlarının çalmaya başladığını söyledi. Bağrıyanık Ardahan’da yaşanan olayın yalnızca bir günlük bir çatışma olmadığını belirterek, “Orada üç gündür askeri güçlerin karadan ve havadan yığınak yaptıkları bilgisi var” dedi.

Umursamadılar

Olası bir çatışma yaşanabileceği uyarısı yapıldığını söyleyen Bağrıyanık “Yöneticilerimiz, İçişleri Bakanlığı ve hükümet yetkilileriyle çatışma kaygısını paylaştı” diye konuştu. Bağrıyanık, bölgede bir operasyon hazırlığı yapıldığını ve bununla orada konuçlanan PKK’li güçlerin çatışmaya çekilerek ateşkesin PKK tarafından bozulduğu izlenimi yaratılmak istendiğini söyledi.

En gerilimli aşama

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, MYK öncesi yaptığı açıklamada, KCK’nin yaptığı açıklamaları HDP’nin de izlediğini belirtti. Demirtaş, “2.5 yıldır devam eden süreç boyunca gelinen en gerilimli aşamadayız. Biz çözüm sürecinin bir an önce kaldığı yerden değil, daha ileri aşlamadan başlaması ve sonuçlanması gerektiğini düşünüyoruz. Fakat süreç yoktur, taraflar yoktur, masa yoktur diyen biz değiliz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bunu söylemiştir. Şimdi süreç var mı, ateşkes var mı onun kararını HDP olarak biz vermiyoruz” diye konuştu.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler