Cumhurbaşkanı mesajı yuhalandı

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıldönümü artan terör olayları ve şehitler nedeniyle buruk bir törenle kutlandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı İzmirlilerce yuhalandı. Geleneksel 9 Eylül etkinliklerinin bir çoğu yas nedeniyle yapılmadı.

Yayınlanma: 09.09.2015 - 12:52
Abone Ol google-news

Kutlamalar sabah Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenle başladı. Buradaki törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çok sayıda siyasi parti, meslek odası ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

 İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı İzmirlilerce yuhalandı. Geleneksel 9 Eylül etkinliklerinin bir çoğu yas nedeniyle yapılmadı.

 Cumhuriyet Meydanı’nda ki törenin ardından ikinci tören Konak Meydanı'ndaki valilik önünde yapıldı. 1922’de Türk askerinin atlı süvari birliklerinin İzmir’e girişi canlandırıldı. Süvari Birliği İzmirlilerin alkışları arasında Türk Bayrağı’nı Hükümet Konağı’n göndere çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tören sonrası Süvari Birlikleri Komutanı’na teşekkür plaketi sundu. Bu arada alandaki yurttaşlar teröre karşı tepkilerini sloganlarla dile getirdiler.

 

Kardeş şehirden

Resmi törenlerin ardından, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 9 Eylül armağanı olarak bizzat yaptığı balmumundan Atatürk heykelinin açılışı gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye hizmet binasında sergilenen heykelin açılışını Bakan Eroğlu, Vali Toprak, Ege Ordusu Komutanı Org. Recep ve Başkan Kocaoğlu birlikte yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Eylül 1922 tarihindeki kıyafetleriyle canlandırıldığı heykel nedeniyle Büyükerşen’e İzmirliler adına teşekkürlerini iletti.

 

Başkan Kocaoğlu’ndan 9 Eylül dileği

 İzmir’in kurtuluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Sağanak gibi yağan şehit haberleri yüzünden, kurtuluşun coşkusunu yaşayamıyoruz. Çünkü içimiz yanıyor. Çünkü yüreğimiz kanıyor. Artık tek bir dileğimiz var: Ülkemizin içinde bulunduğu terör belasından bir an önce kurtulması; masum evlatların, fedakar anne ve eşlerin, can yoldaşı kardeşlerin gözyaşı ve feryadının bir an önce durması.. Herhalde bizim için ikinci kurtuluş da o gün olacak”.Bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına duyduğumuz sonsuz minnet ve hayranlığı anlatacak kelimeleri bulmakta gerçekten zorlanıyoruz. Çünkü 9 Eylül zaferinin; yani sadece bir kentin değil, koskoca bir ülkenin, bir milletin kurtuluşunun hangi güç koşullarda kazanıldığını iyi biliyoruz. Mustafa Kemal’in, İsmet Paşa’nın, Fevzi Çakmak’ın;  Mürsel Paşa, Fahrettin Paşa ve Yarbay Zeki’nin; Binbaşı Salih Bozok, Yüzbaşı Şerafettin, Üsteğmen Arif, Yedeksubay Besim Efendi ve adını buradan sayamadığım tüm kahraman komutanlarımız ve onların korkusuz askerlerinin, inançla ve azimle yoğurup kanla ve terle yazdığı bu olağanüstü destanı asla unutmuyoruz. Unutmayacağız.  Çünkü 9 Eylül zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşıdır. Özgürlüğümüzün harcı, tam bağımsız Türkiye’nin haykırışıdır. İşgal edildiği gün, bir ulusun Kurtuluş Savaşı’nı başlatan ve kurtulduğu gün o ulusun ve ülkenin doğuşunu müjdeleyen kent olarak; geleceğe doğru yürürken, 9 Eylülleri göğsümüzde tıpkı bir onur madalyası gibi taşıyoruz. Cumhuriyetimize ve geleceğimize inançla sahip çıkıyoruz.

Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerliyor; kurduğu Cumhuriyet değerlerini ödün vermeksizin koruyor ve savunuyoruz “ 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler