Ankapark ‘yokları oynuyor’

Ankaralılara maliyeti 750 milyon dolar olan Gökçek’in ‘kişisel zevki’ Ankapark boş kaldı

Yayınlanma: 08.11.2019 - 16:40
Ankapark ‘yokları oynuyor’
Abone Ol google-news

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “kişisel zevkim” olarak tanımladığı Ankapark boş kaldı. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından “yarım” yapılan parkın, açıldığı gün çalışmayan makinelerinin hâlâ aktif hale geçmediği görüldü. Giriş ücreti 25 TL’den 15 TL’ye düşürülen park, yine de ziyaretçi bulamadı.

Otoparkında araç bulunmayan parkın içindeki çoğu oyuncak, kullanım dışı durumda. Pek çok oyuncağın üzerindeki “Bakımdayım, çok yakında hizmetinizdeyim” yazısı da dikkat çekiyor. Çalışan oyuncakların çoğu ise boş çalışıyor. Pek çok oyuncağın başında operatör bulunmuyor. Parkın dükkânları ise kepenkleri kapalı. Mısır ve dondurma arabalarının da boş olduğu gözlemleniyor. Parkın içine yapılmış yapay göller de suları boşaltılmış bir halde dururken, parktaki kedi heykellerinin de gözleri oyulmuş ve kolları koparılmış durumda. Parkın içerisindeki 100 bin metrekarelik kapalı oyun alanında da ziyaretçi görülmüyor.

Alanda duyulabilen tek ses, gün boyu parkın hoperlörlerinden çalınan şarkılar oluyor. Parkta bulunan ve sosyal medyada tartışma konusu olan “devasa” robot ve dinozor heykelleri de ilgiden uzak. Açılışı yapılan “dinozor şelalesi” ise artık çalışmıyor.

Öte yandan girişinde “Her gün açığız” yazan parkın, 5 Kasım günü “Kış bakımı için kapalı” olması da dikkat çekiyor. Park açıldığı günden bu yana “teknik arıza” gibi nedenlerle birçok kez kapatılıp açıldı. Ankaralılara maliyeti 750 milyon doları bulan parkın bankları ise “çamaşır askısı” olarak kullanılıyor. Kapalı dükkânlara ait önlükler ve giysiler, banklara asılmış bir şekilde, kurumayı bekliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler