CHP milletvekili Serter, İzmir-Çeşme Otoyolu’na kademeli ücret önerisi sundu

Serter, otoyol ücretlendirmesinin Urla için 1.36 lira, Karaburun için 2.63 lira olarak düzenlenmesini önerdi.

Yayınlanma: 23.05.2019 - 20:01
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir-Çeşme otoyolu ücretlendirmelerini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Serter, İzmir-Çeşme otoyoluna kademeli ücret önerisi sundu. Serter, “Bir İzmir milletvekili olarak, Güzelbahçe ve Seferihisar’ın muaf tutulduğu ve otoban ödeme sisteminden çıkarıldığı bir noktada, ileriki yerleşim yerleri için de hakkaniyetli bir ödeme sistemi getirilmesinin bölge için her anlamda önemli olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca, Gülbahçe-Karaburun çıkışı üzerinde yer alan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün de varlığı göz önünde bulundurulduğunda, enstitünün öğretim üyeleri, öğrencileri ve kampus görevlileri için de otoyol ücretlendirmelerinin günlük hayatları için çok önemli olduğunu bütçelerine de büyük destek sağlayacağını belirtmek gerekmektedir” dedi.

Serter, öneri olarak da Urla için otoban ücretlendirmesinin 29 kilometrelik otoban mesafesi için 1.36 lira, Karaburun için otoban ücretlendirmesinin 56 kilometrelik otoban mesafesi için 2.63 lira olarak düzenlenmesini önerdi.

Serter, Çeşme için ise 79 km’lik mesafe göz önüne alındığında Karayolları Genel Müdürlüğü’nce belirlenen 3.75 TL’lik ücretin sabit kalmasının uygun olacağını da belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler