Jes toplantısını terk ettiler

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla jeotermal enerji santralı (JES) yatırımlarına kredi sağlayan kuruluşlardan Europen Bank’ın düzenlediği çalıştay, çevre örgütlerinin protestosuna sahne oldu. Salihli Çevre Derneği’yle Sarıgöl Ziraat Odası temsilcileri, toplantıyı protesto ettiler.

Yayınlanma: 23.05.2019 - 21:01
Abone Ol google-news

Toplantının, “JES’leri onaylatma” işlevi yürüttüğünü belirten Salihli Çevre Derneği Başkanı Hakkı Uysal, “Bölgedeki tüm çevre derneklerini ve TEMA Vakfı’nı çağırmışlar. Amaçları insanların nabzını ölçüp, onları ikna etmek. Adeta ‘gaz almaya’ çalışıyorlardı. Biz de çekilme kararı aldık. Ardından Sarıgöl Ziraat Odası da çekildi. Biz gittikten sonra da herhangi bir sonuca varılmadan toplantı dağılmış zaten” dedi.

Çekilme gerekçelerini, sıkıntılarını dinleyen hiçbir kurum olmadığını belirten Uysal, “Uşak’tan İzmir’e kadar Gediz Havzası’ndaki fay hatlarının neredeyse tamamının üzerinde bu santrallar kurulmak isteniyor.

Ve neredeyse tamamı da 1. sınıf tarım arazileri üzerinde. Bunların verdiği zararı bire bir biz yaşıyoruz. Ama sorunlarımızı hiçbir yerde dile getiremiyoruz. Başvurduğumuz kurum ve kuruluşlar da sorularımıza, şikâyetlerimize yanıt veremiyor” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler