Göztepe devam, Altınordu tamam

Geçen hafta Bursaspor karşısında VAR’a ve kaleci Okan’a takılarak berabere kalan Göztepe, Erzurumspor’un evinde FB’ye kaybetmesiyle oldukça rahatlayarak Süper Lig’e tutunma umudunu son haftaya taşıdı. 35 puanlı Göztepe’nin Sivasspor’u yenerek riski kalmayan Ankaragücü’nü yenmesi ligde kalmasını sağlayacak. 34 puanlı Bursaspor ve Göztepe’nin ikisinin birden berabere kalması da Göztepe’yi ligde bırakacak. Erzurumspor’un kümede kalması için deplasmanda Kayserispor’u yendiği gibi hem Bursaspor hem de Göztepe’nin yenilmesi gerekiyor. Bu da mucize demek. Bursaspor’un kümede kalması için ise Avrupa hedefi olan Y. Malatyaspor’u deplasmanda devirmesi, Göztepe’nin de evinde yenilgi ya da beraberliğini beklemesi gerekiyor.

Yayınlanma: 23.05.2019 - 21:04
Abone Ol google-news

Altınordu ise play-off’u bir puanla kaçırarak Süper Lig hayali kuran taraftarlarını üzdü. Böylece gelecek sezon uzun yıllardan sonra ilk kez İzmir’in iki takımla Süper Lig’de olma hayali de suya düştü.
Göztepe tutundu

Göztepe 33. haftada deplasmanda olmasına karşın Bursaspor karşısında yoğun stres ve baskı altında 33 bin seyirci önünde oynanan maçta galibiyeti kaçıran taraf oldu. İlkyarıdaki her iki takımın da temkinli ve kontrollü oyunu yerini ikinci yarıda daha tempolu ve karşılıklı ataklarla geçen bir maça bıraktı. Topu ayağında tutan daha çok ev sahibi takım olsa da kanat organizasyonları ve defans arkasına atılan uzun toplarla Göztepe daha çok tehlikeli olan taraftı. 50’de Jerome’un ceza alanında indirildiği pozisyonda hakem tereddütsüz beyaz noktayı gösterdi ama hangi kartı çıkaracağı hususunda tereddüt gösterdi ve sarı karta karar verdi. Bu duruma Göztepeli oyuncular uzun süre itiraz etti. Yerden yavaş bir vuruş yapan Deniz’in penaltı vuruşunu kaleci Okan iki hamlede almayı başarınca Göztepe öne geçme şansını kaybederek fırsat tepti. Orta hakem Mete Kalkavan 11’de Alpaslan’ın yan yana pozisyonda frikikten gelen ortaya nefis kafasıyla kaydettiği golde VAR’a gitti ve gol iptal oldu. Aynı şekilde 72’de Serdar’ın yine yan yana pozisyonda ara pasını çok iyi değerlendirip sağdan kestiği ve Halil’in yerden düzgün bir vuruşla kaydettiği golde de Kalkavan VAR’a gitmeyi tercih etti ve gol yine iptal oldu. Bursaspor’un ikinci yarıda Yusuf ve Tunay hamlesi sonuç getirmedi, ev sahibi takımın atakları dikkatli ve dirençli Göztepe defansına takıldı. Kaptan Beto ve sağ stoper oynayan Alpaslan’ın yıldızlaştığı maçta tribündeki iki bin Göztepe taraftarı da 90 dakika boyunca takımlarını destekledi.

Daha önce de PTT 1’de oynadığı dört sezonda iki kez averajla bir kez de bir puanla play-off ve Süper Lig şansını kaçıran Altınordu bu kez de ligin son maçında deplasmanda karşılaştığı Giresunspor’a yenilerek yine bir puan farkla play-off kapısından döndü. Şeytanlar, 1-0 öne geçtiği maçta son 22 dakikada yediği üç golle ve üç şutu da direklerden dönerek talihine küstü. Böylece kırmızı lacivertliler PTT 1’deki 2018- 19 sezonunu 50 gol atıp 33 gol yiyerek 57 puanla yedinci sırada tamamladı.
Menemen de PTT 1’de Altay, Sait Karafırtınalar’ın göreve gelmesiyle PTT 1’de rahat bir sezon geçirdi ve ligi 47 puanla 10. sırada tamamladı. Altay’ı golleriyle sırtlayan santrfor Marco Paixao ise 29 golle PTT 1. Lig gol kralı oldu. Öte yandan Suat Kaya’nın çalıştırdığı Menemen Belediyespor da 68 puanla 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyon olarak gelecek sezon PTT 1. Lig’de oynamaya hak kazandı. 3. Lig’de altyapı destekli genç bir takımla mücadele eden Karşıyaka ise play-off’a kalmayı başarsa da ilk turda 2. Lig kapısından döndü.

Vanspor önünde sahasındaki ilk maçta penaltı kaçırarak 0-0 berabere kalan KSK, rövanşta 2-1 kaybederek 2. Lig hayalini gelecek sezona erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler