Nefesleri kesen final

İzmir’in yükselen yıldızı Altınordu, bu yıl Spor Toto 1. Lig’de play-off’u kıl payı kaçırsa da, altyapısı ile göz kamaştırıyor.

Yayınlanma: 23.05.2019 - 21:06
Abone Ol google-news

Futbolun ‘okulu’ kimliği ile mücadele eden Altınordu, geçen ay düzenenlenen 6. Uluslararası U12 İzmir Cup ile Avrupa kulüplerinden de övgü aldı. 24 farklı ülkeden 51’i yabancı 72 takımın bir araya geldiği turnuvada İngiliz temsilcisi Manchester City şampiyon olmuş, organizasyonun ardından akıllarda birbirinden renkli görüntüler kalmıştı. Avrupa kulüpleri Altınordu altyapısına övgüler yağdırdı.

‘Bu toprakların takımıyız’

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, kulüp olarak Türkiye’de özkaynak sisteminde bayrağı aldıklarını ve öncü kulüp olarak ileriye götürdüklerini ifade ederek “Altı yıl önce sadece sekiz takımın katılımıyla başladığımız turnuvayı bugün 72 ekiple yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu topraklardan bir Avrupa markası yaratıyoruz. Üç gündür yaşadığımız güzel tablo ve çocukların güzel yüzleri, bizi daha katılımcı bir organizasyon için cesaretlendiriyor” ifadelerini kullandı.

6. Uluslararası U12 İzmir Cup’ta Manchester City ile PSV kulüplerinin oynadığı final, sosyal medyada hâlâ güncelliğini korurken, turnuvada şampiyonluğa uzanan Manchester City takımının antrenörü Adam James Temple, ikinci kez katıldıkları turnuvayı her açıdan eksiksiz ve müthiş bir atmosfer olarak tanımladıklarını belirterek “Adeta bir futbol karnavalı yaşadık. Şimdiden 2020 yılındaki U12 İzmir Cup’taki yerimizi ayırtıyoruz. İnanıyorum ki bu turnuva, kısa sürede bizim gibi birçok kulübün yıllık program listesinin ilk sırasına girecektir” dedi.

Başkan Soyer’den Övgü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Altınordu turnuvasına sempati ile bakıyor. İzmir’i uluslararası organizasyonların merkezi yapmak istediklerini belirten Başkan, “Kentimizin adını taşıyan U12 İzmir Cup’ın uluslararası platformda çok daha iyi tanınmasını sağlayacağız. Bugün burada gördüğümüz tablo gerçekten çok güzel” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler