Bornova’daki ayakkabıcılar sitesinde günlük ayakkabı üretimi 100 binden 20 bine düştü

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın soru önergesi, ayakkabı sektöründeki krizi ortaya koydu. Polat’ın soru önergesine yanıt veren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, son 4 yılda ayakkabı imal, onarım ve ticaretinde faaliyet gösteren 8 bin 50 esnafın tescilinin, 4 bin 85 esnafın ise terkinin yapıldığını açıkladı. İzmir’de ise söz konusu dönemde 652 esnaf tescil işlemi yaparken 341 esnaf ise iş bıraktı.

Yayınlanma: 30.05.2019 - 21:28
Abone Ol google-news

Polat, son dönemde firmaların peş peşe konkordato ilanlarıyla gündeme gelen ayakkabı sektöründeki krizi TBMM gündemine taşımıştı. İzmir Bornova’daki Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde günlük ayakkabı üretiminin 80-100 binden 15-20 bine kadar düştüğünü vurgulayan Polat, “Türk Lirası’nda yaşanan büyük değer kaybı neticesinde satışların azalması, ithal girdilerin kurdaki dalgalanmalardan etkilenmesi nedeniyle büyük ayakkabı firmaları art arda konkordato başvurusu yapmış, zincir ayakkabı mağazalarının da zor günler geçirmesi nedeniyle sektör büyük bir darboğaz içine sürüklenmiştir” dedi.

Bakan Pekcan, Polat’ın soru önergesine verdiği yanıtta, 1 Ocak 2015-7 Mart 2019 döneminde ayakkabı imal, onarım ve ticaretinde faaliyet gösteren 8 bin 50 esnafın tescilinin, 4 bin 85 esnafın ise terkinin yapıldığını bildirdi. İzmir’de ise 652 esnafın tescilinin, 341 esnafın terkinin gerçekleştiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler