Engelsiz İzciler Pojesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz İzciler Pojesi’ni başlattı.

Yayınlanma: 30.05.2019 - 22:13
Abone Ol google-news

Belediyenin 2016 yılında Menteşe ilçesinde hizmete açtığı, daha sonra Milas ve Fethiye’de de çalışmaya başlayan kısa mola merkezlerinde engelli bireyler için Engelsiz İzciler Projesi hayata geçirildi. Projeyle, engelli bireylerin ve engellisi olan ailelerin sosyal hayata katılımını sağlamak, engelli vatandaşların kişisel gelişimlerini ve becerilerini izcilik aracılığıyla artırabilmeyi amaçlıyor. En az bir yıl sürdürülmesi planlanan “Engelsİzciler” projesine, 10 yaş üstü kendi öz bakımlarını yapabilen, kamp fiziki şartlarına uyum sağlayabilecek ve ağır engeli olmayan bireyler katılabiliyor.
“Engelsİzciler” projesi kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe, Fethiye ve Milas kısa mola merkezlerinde 3 günlük temel liderlik eğitimi alan uzman personel tarafından Kısa Mola hizmetinden yararlanan 20 engelli bireye haftada 1 gün izcilik eğitimi veriliyor. İzci adayı engelli bireylere yaz ve kış kampları, kaynaştırıcı ve çevreyi tanıtıcı geziler, çeşitli farkındalık yaratıcı faaliyetler, şehirlerarası ve uluslararası izci kampları düzenlenmesi planlanıyor.

“Engelsİzciler” projesi ile izci adayı olan engelli bireyler Müzeler Haftası kapsamında Datça ilçesinde bulunan Knidos antik kenti, Milas ve Fethiye’de müze gezilerine katıldılar. Müze personeli tarafından engelli bireylere müzelerde sergilenen eserlerin hangi döneme ait olduğu, eserlerin neyi ifade ettikleri ve o dönemin özellikleri hakkında bilgiler verildi. Gezi sonunda engelli bireyler anı fotoğrafı çektirdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler