Göztepe zor da olsa Süper Lig’e tutundu

İzmir’in Süper Lig’deki tek temsilcisi Göztepe son haftada zor da olsa lige tutundu.

Yayınlanma: 30.05.2019 - 22:26
Abone Ol google-news

Şampiyonlar Ligi finali de oynatan FİFA kokartlı Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta, VAR odasında ise bir önceki hafta Bursaspor-Göztepe maçını yöneten Mete Kalkavan vardı. Kendisini hiç yalnız bırakmayan muhteşem taraftarının desteğiyle Ankaragücü karşısında kader maçına çıkan Göz Göz, son haftaların şanssız ismi Alpaslan’ın kornerden gelen topa ön direkteki nefis kafasından bulduğu golle 14. dakikada öne geçti. İlkyarı 1-0 sona erdi. İkinci yarının ilk dakikalarından sonra oyunda inisiyatifini artıran ve daha etkin olan taraf Ankaragücü oldu. Nitekim 75. dakikada bütün stadın buz kesmesine neden olan Bazdan’ın golü skoru 1-1’e getirdi.

Bornova’da, bir göz sahada, bir göz eldeki ekranlardaki Bursaspor ve Erzurumspor’un deplasmanda oynadığı maçların sonuçlarındaydı. Dakika 75 itibarıyla Göztepe’nin iki rakibi de öndeydi ve bu durum Göztepe’nin küme düşmesi demekti. Ev sahibi takımlar kırmızı kartlarla eksik de oynuyordu ve Erzurumspor ile Bursaspor’un maçları galip bitirecekleri açıktı. Zaten maç öncesi yapılan tüm yorumlar Göztepe’nin mutlak galibiyete odaklanması doğrultusundaydı.

Bir ara sinirler gerildi. Çakır, iki takım teknik direktörü Tamer Tuna ve Mustafa Kaplan’ı tribüne gönderdi. Ankaragücü, Kayserispor ve Y. Malatyaspor’un aksine hem de deplasmanda adeta aslan kesilmiş Göztepe’ye diş geçirmeye çalışıyordu! Tabii doğrusu da Ankaragücü’nün yaptığıydı, bu da ayrı bir konu. Göztepe Başkanı Sepil’in maçtan sonra dediği gibi keşke bütün takımlar Ankaragücü gibi oynasaydı.

Maça dönelim... Taraftarının da ateşlemesiyle Göz Göz 1-1 sonrasında kümede kalacak golü bulmak için bütün hatlarıyla Ankaragücü yarı alanına sarkmaya başladı. 83’teki frikik Ankaragücü defansınca kornere gönderildi.

Göztepeli futbolcuların yoğun itirazları sonucu VAR’dan gelen uyarıyla Çakır pozisyonu izledi ve penaltıya hükmetti. Göztepe’de uzun süre penaltıyı kimin atacağı tartışıldı ve ihale bir önceki haftada Bursa’da penaltı kaçıran Deniz’de kaldı. Deniz bu kez topu kalecinin solundan ve üst köşeye ampul gibi asarak İzmir’in sarı kırmızılılarını adeta ipten aldı. Bu hayat öpücüğüyle bütün stat yıkıldı. 7 dakikalık uzatma sonunda çalan son düdükle Göztepe’nin son 8 haftalık zorlu maratonu mutlu bitti. Göztepe, kendi kaderini kendisi tayin etti. Teknik heyet ve takım bütün tribünlerle sevincini unutulmaz şekilde paylaştı.

Önceki İlhan Cavcav sezonunu son iki maça kadar Avrupa mücadelesi vererek 49 puanla altıncı tamamlayan Göztepe, Lefter Küçükandonyadis sezonunu 38 puanla 15. sırada tamamladı. Başkan Sepil’in sezon başında Göztepe için koyduğu hedef “lige tutunmak”tı. Nitekim Göztepe lige tutundu ama bu kadar zor tutunacağını kimse beklemiyordu. Bayram Bektaş ve Kemal Özdeş’ten sonra takımın başına son 9 haftada yeniden getirilen önceki başarılı sezonun hocası Tamer Tuna takımı hızla onararak özgüven getirdi ve sakatlık, ceza, kadro dışı etkenlerle daralan kadroya karşın zoru başardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler