Yurttaşlar Serinhisar'daki taş ocağına karşı birleşti

Denizli’nin Serinhisar ilçesindeki taşocağı şantiyesi alanının genişletilmesi için şirket yetkililerince düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı, yurttaşların protestosu nedeniyle yapılamadı. Gençlik ve Kültür Merkezi’ndeki toplantıya şirket yetkilileri, Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcisi ile Serinhisarlılar ve çok sayıda çevreci katıldı.

Yayınlanma: 20.06.2019 - 20:17
Abone Ol google-news

Toplantı başlamadan salona gelen yaklaşık 200 kişi, elleriyle masalara vurarak, protestoya başladı. İlçe sakinlerinden Cemile Koyun, taşocakları nedeniyle rahat nefes alamadıklarını belirterek, “Tozlar nedeniyle hasta oluyoruz. Artık horoz sesiyle uyanmak istiyoruz” diye konuştu.

Ayşe Fatma Gülgüç de akciğer rahatsızlığı bulunduğuna dikkat çekerek “Taşocaklarının neden olduğu tozdan nefes alamaz hale geldik. Bahçemde yetişen kirazların toz nedeniyle kalitesi düştü, elimde kaldı” dedi.

Protesto sırasında ilçe sakinleri, tabakları da masalara vurarak, kırdı. İlçe sakinlerinin eylemi, yaklaşık 2 saat sürerken, şirket yetkililerinin gerginlik yüzünden ayrılmasıyla toplantı yapılamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler