İstanbul’un seçimi...

KONUK YAZAR: Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun Cumhuriyet Ege için yazdın

Yayınlanma: 20.06.2019 - 20:27
Abone Ol google-news

Seçim demokrasinin en temel değeri, halkın kendi kendini yönetmesinin ve yöneticilerini belirlemesinin anahtarıdır.

Seçim, seçilen yönetimin uygulamaları ile kolay ya da zorlaşacak olan geçimi- hayatı doğrudan etkiler ve aslında bu yönüyle her seçim, geçim içindir.

Seçmen her seçimde mutsuzluklarını değiştirmekte, umutlarını tazelemektedir.

İleri demokrasiyi özümsemiş ülkelerde seçimler çok hızlı ve kolayca gerçekleştirilebilirken, demokrasi kültürü az gelişmiş ülkelerde, seçimlerin istenmeyeni değiştirme gücü çoğu zaman zorluklara hatta bazen imkânsızlıklara takılmaktadır.

Seçimin değiştirme gücü o denli güçlü bir etkiye sahiptir ki, siz istemeseniz bile o en kısa sürede bu gücünü ortaya koyar ve seçmenin değiştirme iradesinin gerçekleşmesini sağlar.

31 Mart 2019 günü yapılan seçimin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili bölümünde seçmen değişim iradesini ortaya koymuştur. Artık bu iradeden dönüş olmayacaktır. Her ne yapılırsa yapılsın halkın değişim isteyen gücü önünde kimse duramayacak, iptal edilen seçimin benzeri bir sonuçla yenilenen seçim sonuçlanacaktır.

İstanbul’un seçimi tüm ülkemizi ilgilendirdiği kadar Muğlamızı da ilgilendirmekte ve yakından takip edilmektedir.

Ancak bu genel ilginin yanında Muğla için İstanbul seçimi “yazlık hemşerilerin seçimi” anlamını da taşımaktadır.

İstanbullular genel olarak yaz aylarında ilimizi tatil- dinlence- gezi ve eğlence amaçlı ziyaret ettikleri gibi, ilimizde edindikleri yazlıklarla da yaz aylarında Muğlalı hemşerilerimiz haline gelmektedirler.
Sitede, plajda, havuzda veya sahilde yaz boyunca beraberliklerimiz olan kişilerin seçimi elbette bizi, diğer illerden daha çok ve daha yakından ilgilendirmektedir.

Uzayan seçim süreci ilimizin ekonomisini de olumsuz etkilemekte, mevsimi gelmesine rağmen başlatılamayan tatiller işletmelerimizin atıl kalmasına neden olmaktadır.

Uzayan, uzatılan seçim sürecinin ülkemize hiçbir faydası yoktur. Seçim bir an önce geride bırakılmalı, ülkemiz ihtiyaçları ve önceliklerine dönülmelidir.

Şimdi söz İstanbullu hemşerilerimizde. Şimdi söz seçmende. Seçmen iradesine saygıyı tüm ülke gibi biz de Muğla’da merakla bekliyoruz.

Haydi yazlık hemşerim sandığa.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler