İzmirli Kültürpark için ses verdi

Tunç Soyer’in gündeme getirdiği arama konferanslarının ilki yapıldı. Yüzlerce yurttaş Kültürpark için düşüncelerini ve önerilerini anlattı.

Yayınlanma: 20.06.2019 - 20:46
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’a ilişkin planların ve parkın geleceğinin şekillendirilmesi amacıyla düzenlenen arama konferansına katılan yüzlerce kişi, üç saat süren toplantıda düşüncelerini özgürce dile getirdi, önerilerini sıraladı. Toplantının son derece faydalı olduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark’taki binalarda faaliyet gösteren ticari işletmelerin tahliyesiyle ilgili hukuki süreçlerin tamamlandığını ve tamamının boşaltılacağını söyledi.

İzmir’in geleceğiyle ilgili önemli kararların, katılımcı bir anlayışla şekillendirilmesi amacıyla Soyer tarafından gündeme getirilen “arama konferansları” serisinin ilki Kültürpark temasıyla gerçekleştirildi. İzmir Sanat merkezindeki toplantı Kültürpark Platformu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapıldı. Yüzlerce İzmirlinin bir araya gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Soyer, “Bundan sonra tarım, turizm, İzmir’in doğal varlıkları ve benzeri konularla ilgili arama konferanslarımız olacak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi buradan bir yol haritası çıkaracak” dedi.

Tahliyeler başlıyor

Konuşmacıların yoğun olarak değindiği Kültürpark’taki mevcut ticari işletmelerle ilgili rahatsızlığın da son bulacağını açıklayan Soyer şunları söyledi: “Kültürpark’taki binalarda yer alan ticari işletmelerin tahliyesine yönelik tüm hukuki süreçler tamamlanmış olup, tahliye işlemlerinin 2019 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Hepsini boşaltıyoruz.”

Kültürpark’taki bitki dokusuna ilişkin bakım çalışmalarının hemen başlatılması, mangal veya başka amaçlarla ateş yakılmasına kesinlikle izin verilmemesi talimatını veren Soyer, Behçet Uz’un vasiyetini yerine getireceklerini ifade ederek şöyle devam etti: “Burasını kent parkı olarak sonuna kadar koruyacağız ama Kültürpark’ın kültürünü de geri vereceğiz. Çok güzel öneriler var, her birini değerIendireceğiz. ‘Bir metreküp beton gelecekse bir metreküp beton çıkmalıdır’ önerisini dikkate alacağız. Bu toplantının çok yararlı olduğunu düşünüyoruz. Akla gelmeyecek fikirler önerildi. Ben şahsen çok yararlandım.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler