Yangın TBMM'de: Skandalın yankıları sürüyor

CHP ve İYİ Partili milletvekilleri, Cumhuriyet'in ortaya çıkardığı yangın söndürme ihalesi skandalını TBMM kürsüsünden dile getirirken Genel Kurul'da sert tartışmalar yaşandı.

Yayınlanma: 16.07.2019 - 13:39
Abone Ol google-news

Türkiye, peş peşe yaşanan orman yangınlarının ardından, yangın söndürme işinin Avrupa’nın en büyük özel yangın söndürme filosuna sahip olan Türk Hava Kurumu yerine, özel bir mimarlık şirketine verildiğini Cumhuriyet'ten öğrendi. Cumhuriyet Yazarı ve Ege Bölge Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu'nun, Muğla'daki orman yangınlarında yaşanan ihmaller ve yangın söndürme ihalelerin verildiği şirketlerle ilgili haberi Meclis'te büyük yankı buldu. CHP ve İYİ Partili milletvekilleri, Cumhuriyet'in ortaya çıkardığı yangın söndürme ihalesi skandalını TBMM kürsüsünden dile getirirken Genel Kurul'da sert tartışmalar yaşandı. 

CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Burak Erbay ile İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhuriyet'in haberini soru önergesi olarak Meclis'e taşımıştı. CHP’li Mürsel Alban da Mollaveioğlu’nun dün gazetemizde yer alan ve ihale sürecini yeni bilgiler ışığında anlatan son yazısı üzerine yeni bir önerge daha verdi.

BAĞIMSIZ MEDYA SKANDALIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Muğla’yı saran ve 400 hektarlık alanı kül eden yangının hemen ardından Tuncay Mollaveisoğlu’nun Cumhuriyet'te arka arkaya yazdığı haberler, bağımsız medya kuruluşlarının da odağı oldu. Yangın söndürme ihaleleri ve Türk Hava Kurumu'nun devre dışı bırakıldığı haberleri, FOX TV, Halk TV ve Tele1 başta olmak üzere birçok bağımsız medya kuruluşunun haber bültenlerinde birinci haber olarak yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon