Efes’te tarım için kooperatifleşme atağı

Selçuk Efes Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri’nin kurulması sürecinde üreticilerin bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, kooperatifleşmenin önemine dikkat çekerek, “Siz üreteceksiniz. Biz satacağız. Birlikte güçleneceğiz; birlikte kazanacağız” dedi.

Yayınlanma: 19.07.2019 - 00:04
Abone Ol google-news

Selçuk Belediyesi Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “5 hedef 50 proje” arasında yer alan kooperatifleşme projesini hatırlatarak, bu çalışmayla Selçuklu üreticinin, özellikle de kadın üreticinin emeğinin değerlendirileceğini kaydetti. Kadınların evde ürettikleri ürünlerinin değerlendirilmesi ve onlara bu çerçevede istihdam sağlanması gerektiğinin önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel, “Siz üreteceksiniz, biz ürününüzü satın alacağız. Kadınlarımız evlerde her zaman bir şeyler üretiyor. Biz onların emeklerini değerlendirmek istiyoruz. Bu nedenle bu kooperatifi kurarız ve ortakları dahil edeceğiz. belediye olarak onların ürettiği her şeyi satın alacağız. Çünkü biz bu ürünleri satın alarak sosyal bakkal açacağız. Ayrıca belediye aşevinde, gıda paketinde kullanacağız” dedi.

Kooperatifleşme sürecinde belediyenin her zaman üreticinin yanında olacağını ifade eden Başkan Sengel, “Kooperatifleşmeyi sağlama ve bu konuda başı çekme görevi bir belediye başkanı olarak bana düşüyor. Kooperatifleşme noktasında adım attığınız sürece size alım garantisi vereceğiz. Sizlerden de emeğinizle destek istiyoruz. Biz bir şemsiye oluşturacağız; bu şemsiye altında da üreticilerimizi birleştireceğiz. Biz bir başlangıç yapacağız. Birlikte güçleneceğiz, birlikte kazanacağız. Selçuk kooperatifleşmede rol model olacak. belediyenin böyle bir yapının arkasında yer alması çok büyük bir destek olarak çok büyük bir nimettir. Bunun örneklerini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde gördük” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler