Yaşar Üniversitesi yeni akademik yıl için hazır

Eğitimde 18 yılını dolduran Yaşar Üniversitesi, yeni bölüm, programlarla 2019-2020 akademik yılını için hazırlıklarını tamamladı.

Yayınlanma: 22.07.2019 - 14:00
Abone Ol google-news

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, yeni akademik dönemin hedeflerini kamuoyu ile paylaştı. YÖK’e Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi için başvuru yaptıklarını belirten Yiğitbaşı, bilimin ve modern eğitimin tüm olanaklarını öğrencilere sunduklarını söyledi. Yeni akademik yılda Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde “İş Sağlığı ve Güvenliği Programı’nı” başlatacaklarını duyuran Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ise, bu yıl 193 öğrenciye tam burs, 487 öğrenciye yüzde 50 indirim ve 629 öğrenciye yüzde 25 indirim imkanı sunacaklarını söyledi.

Mövenpick Hotel’de gerçekleştirilen basın toplantısında yatırım projelerinin yanı sıra elde edilen akademik ve idari başarılara değinen Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, öğrencilerin henüz mezun olmadan nasıl deneyim elde ettiklerinden bahsetti. Yiğitbaşı şu bilgileri paylaştı:

“Geçen akademik dönem boyunca birçok öğrencimiz mezuniyet bitirme projesi yaptı. Bu sayede henüz öğrenciyken iş yaşamını, şirketleri tanımaya başladılar. Bazı öğrencilerimize henüz mezun olmadan iş teklifleri geldiğini biliyoruz ve bu bizi çok gururlandırıyor. 547 lisans öğrencilerimizin 61’i farklı kamu sanayi işbirliği projelerinde yer aldı ve projelerini tamamladı. Ayrıca, Yaşar Topluluğuna bağlı şiirketlerle yapılan projeler, öğrencilerimiz açısından en büyük avantaj. Ar-Ge, Girişimcilik ve İnovasyon konularına çok önem verdik ve vermeye devam ediyoruz. TÜBİTAK tarafından her yıl açıklanan Girişimci ve Yenilikçi üniversite listesinde sürekli yer almayı başardık. Bu yıl, listeye girebilen sadece 16 vakıf üniversitesi olduğunu düşünürsek, sürdürülebilir başarımızı bir kez daha gösterdik. YÖK tarafından bu yıl yayınlanan “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu”nda ise Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri sıralamalarında, araştırma projelerine ayrılan kaynaklar konusunda üst sıralarda yerimizi aldık”

DÜNYA GÜNDEMİNE DE DUYARLI

2015 yılında kurulan Minerva Kuluçka Merkezi ile girişimciliği, araştırma ve inovasyon kültürlerini geliştirmek için çalıştıklarını belirten Yiğitbaşı, “Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin çatısı altında 2015 yılında faaliyete geçen Minerva Kuluçka Merkezi, Yaşar Üniversitesi’ndeki öğrenci ve akademisyenler ile mezunları başta olmak üzere tüm girişimcilere, ücretsiz ofis ve altyapı hizmeti desteğini de içeren, girişimcilik konusunda yaygın destek vermektedir. Bu bağlamda, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluşları arasında yer alan Bireysel Genç Girişimciler-Yaşar Üniversitesi “BİGG-Y” olarak girişimcilere 200.000 TL hibe destek sağlayacağı program kapsamında başvuru sürecini de Mart 2019’da başlattı. Ayrıca üniversitemiz dünyanın gündemindeki çok önemli bir konunun çözümüne yönelik de önemli çalışmaların yapıldığı bir faaliyete ev sahipliği yapıyor. Uluslararası Göç konusunun ele alındığı Birleşmiş Milletler Eğitim Kültür ve Bilim Örgütü (UNESCO) Kürsüsü Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde faaliyetlerine devam ediyor. Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayselin Yıldız’ın koordinatörlüğünde 17 farklı ulusal ve uluslararası kurumun ortaklığında çalışmalar yürütülmektedir” dedi.

TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ

“Yaşar Üniversitesi olarak yeni yatırımlar yapmayı da düşünüyoruz” diyen Yiğitbaşı, “Bu kapsamda tarım eğitimi alanında da yenilikler hedeflemekteyiz. Buna bağlı olarak; üniversitemizde Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurulması çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. YÖK’e başvurumuzu yaptık ve sonucunu bekliyoruz. Bu fakültenin amaçlarını ise katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, gen kaynaklarının korunması, nanoteknoloji ve biyoteknolojiye yönelik araştırmalara öncelik vermek, tarım ve gıda odaklı teknoparklar ile sektörel teknoloji platformlarının tesis edilmesi, gıda sanayiinde yerli hammaddenin rekabetçi fiyat ve kalitede sürdürülebilir temini olarak sıralayabiliriz.” bilgisini verdi.

İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ PROGRAMI AÇILDI

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ise 2019-2020 akademik yılında Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde başlayacak yeni programı ve ECAM Lyon Mühendislik Okulu ile Yaşar Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde süre gelen ortak diploma projesini anlattı. Dinçer, “MYO bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Programı’na öğrenci almaya başlıyoruz. Ayrıca Mühendislik Fakültesi bünyesinde geçen yıl açılan Makine Mühendisliği Bölümü’ne ise bu yıl kapsamlı burs olanakları ile yaygın öğrenci alımı devam edecek. Öte yandan Fransız ECAM Lyon Mühendislik Okulu arasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde ortak diploma projemiz bu akademik yılda da öğrenci alımını sürdürecek. Yükseköğretim Kurulu tarafından öğrenci alımının onaylanan proje kapsamında, İngilizce ve Fransızca yapılmakta olan bu eğitimin sonunda mezun olan öğrenciler, uluslararası geçerliliği olan ortak diploma sahibi olacaklar. Arzu eden öğrenciler ise ECAM’da bir yıl daha eğitim almaları halinde ECAM mühendislik diploması da alacaklar” bilgisini verdi.

BURS VE İNDİRİM

Bu yılın burs olanakları hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Dinçer, “Toplum ve çevre ile iş birliği içinde, yaparak ve yaşayarak öğrenen ve öğreten, Ar-Ge, girişimcilik ve inovasyonu içselleştirmiş bir üniversite olma vizyonumuz var. 18’inci yılını dolduran üniversitemizde 252’si 61 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrenciler olmak üzere yaklaşık 9 bin 500 öğrenci eğitim görüyor. Bu yıl 1844 kişiye üstün düzeyde bir eğitim vermek üzere kontenjanımız mevcut. Bu kontenjanın yüzde 71’i bir tür burs ya da indirim alacak. 193 öğrenciye tam burs, 487 öğrenciye yüzde 50 indirim ve 629 öğrenciye yüzde 25 indirim imkanı sunulacak. Ayrıca her yıl olduğu gibi spor ve akademik başarı burslarımız da yer alacak” dedi.

ADAYLARA TAVSİYELER

Üniversite adaylarının kariyer vaat eden mesleklere yönelik akademik eğitim programlarını seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiğini de anlatan Prof. Dr. Dinçer, “Adaylar, alternatif programları şu üç kriteri göz önüne alarak değerlendirmeliler; ‘müfredat içeriği’, ‘akademik kadro yetkinliği’, ‘uygulama imkanlarının yeterliliği ve zenginliği’. Tercih döneminde adayların bu kararları doğru verebilmeleri için Yaşar Üniversitesi hep yanlarında olacak. Üniversitemizin Selçuk Yaşar Kampüsü’nde sonuçlar daha açıklanmadan tercih masaları kuruldu, yüz yüze bilgi almak isteyen adaylar ve velileri bu masalarda tercih döneminin son günü olan 29 Temmuz 2019 Pazartesi akşamına kadar, bölüm hocalarımız, öğrencilerimiz ve idari personelimiz tarafından cumartesi-pazar günleri de dahil olmak üzere, bilgilendirilecek. Üniversite adayı gençlerimizi, dolayısıyla ailelerini, Temmuz ayının bu sıcak günlerinde çok zorlu bir süreç bekliyor: Tercih Dönemi. Bu kritik dönemde adaylar hayatları ile ilgili iki önemli karar verecekler. İzmir üniversite okumak için Türkiye’deki en önemli şehirlerden biridir. Bu bağlamda üniversitemiz de dijital dönüşümü yaşadığımız bu devinde öğrenciye gerekli donanımı sağlayacak altyapıya sahip” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler