Şirince ve Selçuk için tehlike devam ediyor!

Şirince ve Belevi’de ocak kurulmasına olumsuz görüş bildirildiği ve ocağın açılmayacağı şeklindeki haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen ilçe halkı eyleme devam kararı aldı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in eylem yapma kararı ardından bir açıklamada Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili ve Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan'dan geldi. Başlattıkları e

Yayınlanma: 03.08.2019 - 17:15
Abone Ol google-news

Daha önce Gökçealan Köyüne yapılması planlanan taş ocağının iptal edilmesinde önemli rol oynayan SESO Başkan Vekili ve Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan Şirince ve Belevi’de kurulmak istenen ocağa da geçit vermeyeceklerini söyledi. AKP'li İzmir Millet Vekili Mahmut Atilla Kaya’nın söz konusu ocağın iptal edildiğine dair bugün alelacele hazırlamış bir belge hazırlatıp paylaştığına dikkat çeken Aydoğan, kamuoyunda oluşan güçlü tepkiyi dindirmek için alelacele yapılan bu açıklamanın dikkate alınmayacağını, Şirince ile Belevi arasındaki taş ocağı girişimi başta olmak üzere ilçedeki diğer maden ve jeotermal girişimlerinden vazgeçilene kadar mücadelenin tek yürek halinde devam edeceğini kaydetti.  

'BELEVİ VE GÖKÇEALAN HALA TEHLİKE ALTINDA'
 2018 yılının Kasım ayında Belevi Gölünün ve yerleşim yerlerinin dibine açılması planlanan taş ocağının basına yansıdığını ancak güçlü bir direniş örgütlenemediği için taş ocağına onay verildiğine dikkat çeken Aydoğan; "Bu ve bunun gibi ocaklara onayı başkası vermiş gibi pişkin pişkin çevreci açıklamalar yapan siyasetçiler bölge insanını kandıramayacaklar" dedi.

ÇEVRE İÇİN PEDAL BASACAKLAR
07 Ağustos Çarşamba günü bir bisiklet turu ve sonrasında bir dizi eylem ile mücadeleyi kesin sonuç alana kadar sürdüreceklerini açıklayan Aydoğan; "İlçemize ve çevremize sahip çıkarken arkamızdaki destek çığ gibi büyüyor. Her meslek ve görüşten çok güçlü bir hareket başlatıldı. Medyadan bildiğimiz isimler, siyasetçiler, hukukçular, çevreciler, doğa sporları kulüpleri ve her kesimden yurttaş telefon ve mesajları ile desteğe gelmek istediklerini iletiyorlar. İlçemiz ve çevresine bu tür kanunsuz ruhsat girişimlerinde bulunacaklar bir kere daha düşünsünler. Bilinmelidir ki, artık bu ilçede talancılar değil doğa kazanacak" diye konuştu.
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler