Konak’ta engeller ortadan kalkıyor

Konak Belediyesi’nin hayata geçireceği en önemli projelerden birisi olan “Engelsiz Yaşam Köyü”nü hayata geçirmeye bir adım daha yaklaştıran protokol törenle imzalandı.

Yayınlanma: 08.08.2019 - 20:14
Abone Ol google-news

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve iki dönem İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı görevi yapmış ve Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı (İZÖV) Başkanı Dr. Burhan Özfatura’nın karşılıklı imzaladığı protokolle Eşrefpaşa Hastanesi’nin arkasında yer alan vakıf tesislerinde hem zihinsel özürlü çocukların ve ailelerinin rehabilite edileceği, engelli çocukların sosyal hayata karışmasını sağlayacak, önemli bir hizmet hayata geçirilmiş olacak.

İmza töreni öncesinde konuşan ve Narlıdere’de belediye başkanlığı yaparken engellilere yönelik yaptıkları projeleri hatırlatan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Konak’ta tüm engelleri ortadan kaldıracağız. Engelli dostu belediye olarak, her zaman yanlarında olacağız” diye konuştu.

‘Eylül’de ilk bina hizmette’
Konak’ta en büyük eksiklik olarak bir engelli masası, engelliler ve aileleri ile ilgili bir irtibat noktası olmadığını tespit ettiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, hemen çalışmaları başlatarak çözüm noktasına geldiklerini ifade etti. Batur, “Seçim sürecinde gerçekleştirdiğimiz toplantılarda engelliler merkezi kurulması ve Konak Belediyesi’nde bir engelli masası olması yönünde fikir birliğine vardık. Bundan sonraki süreçte engelli bireylerin bize ulaşması engellilerin problemlerinin çözülmesi çalışmalarını da yürütmek bizim en önemli görevimiz. Yol su çalışmaları belediyelerin zaten yapması gereken çalışmalar, belediyelerin sosyal yaşantıya dokunması lazım. Bunların en başında engelli bireylere dönük çalışmalar geliyor. Burada çocuklarımızı eğiteceğiz, çocuklarımızın hayata bakışı değişiyor, onların bireysel olarak iş edinmesi noktasındaki kurslarımızı burada yönlendireceğiz. Burası özellikle zihinsel engelli çocukların olduğu akşam bakım merkezinin de bulunduğu bir merkez olacak. Eylül ayında ilk bina hazır hale gelecek. Daha sonra kademe kademe diğer binalar bitecek” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler