4 saatte 2 ton çöp

Bodrum’da denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler ile belediye personelinin ortak gerçekleştirdiği temizlik çalışmasında 4 saatte 2 ton 180 kilogram atık malzeme toplandı. Temizlik çalışmasına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da destek verdi.

Yayınlanma: 08.08.2019 - 20:43
Abone Ol google-news

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bodrum Belediyesi arasında imzalanan hükümlüler için özel protokolü kapsamında Ortakent’teki Ali Kelle Ormanı ve Kabakum mevkiinde temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte daha önce Adaboğazı ve Değirmenler mevkiini temizleyen hükümlüler, bu kez Ortakent’te çalıştı. Yapılan temizlik çalışmasında 4 saatte 2 ton 180 kilogram atık malzeme toplandı.
Toplanan atık malzemenin çoğu ise gelişi güzel atılan cam, plastik ve teneke içecek kutularından oluştu. Ekip, temizlik işlemini tamamladıktan sonra, alana, üzerinde farkındalık mesajlarının yer aldığı tabelalar yerleştirildi.

Belediyenin asli görevlerinden birinin katı atık yönetimi, çöplerin ve atıkların zamanında toplanması ve çevreye saygılı bir belediyecilik anlayışı olduğuna dikkat çeken Başkan Aras, bunun yanı sıra halka da büyük sorumluluk düştüğünü hatırlattı. Aras, şunları kaydetti:
“Temizlik İşleri ekiplerimiz, rutin temizliğin yanı sıra spesifik alanlarda temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. Cumhuriyet Başsavcılığımız ile birlikte denetimli serbestlikten faydalanan hükümlerimiz de bu çalışmalara katılıyor. Ancak ne yazık ki Bodrum’da çevre o kadar fütursuzca kirletiliyor ki vatandaşlarımız neredeyse arkalarında travma bırakıp gidiyorlar. Bu çok acı bir durum. Biz temizlemekten hiç erinmiyoruz ama vatandaşlarımızın da bu konuda bilinç düzeyini artırmak durumundayız.

Temizlik çalışması gerçekleştiren personel ve hükümlülerin  40 dereceye ulaşan sıcakta ve zor şartlarda çalıştığına dikkat çeken Başkan Aras, “Biz yaptığımız işten hiçbir zaman bıkmayacağız, yapacağız, sabırla temizleyeceğiz ve hep umutla bekleyeceğiz. Tek isteğimiz, vatandaşlarımız gelişigüzel çöp atmasın, bize yardımcı olsun. Biz zaten diğer türlüsünü, üstümüze düşen görevi yapacağız ama bu sadece Bodrum’daki temizlik personelinin, belediyenin görevi değil, ülkesini seven, vatanını seven, bu toprakları seven herkesin görevi.” diye konuştu.
Çocuklar ve gençlerin çöp atmama konusunda daha duyarlı olduğunu dile getiren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras çevreye duyarlı gençlerin ve çocukların başlattığı temizlik hareketlerini takdirle ve umutla izlediğini söyledi. Aras, Gündoğan’da çocukların “Sigaranı kumsalda söndürme” etkinliği yaptığını hatırlatarak “Genç nesiller, çocuklarımız, bizim geleceğimiz bunun farkında. Bizim onlara yol göstermemiz gerekirken onlar bize yol gösteriyor.” İfadelerini kullandı. 

Başkan Aras’tan bayram mesajı: Çöp atma!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’tan ilginç bayram mesajı. Kente gelen tatilcilerin ve Bodrumluların bayramını kutlayan Başkan Aras, “Hoş geldiniz. Bodrumluların ve misafirlerimizin bayramını kutluyorum. Sizden isteğim, çevrenizi ve doğayı temiz tutalım. Çöplerimizi ve izmaritleri yere atmayalım. Temiz bir çevre ve bodrum için dikkat edelim. Hepinizin bayramı kutlu olsun” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler