Mordoğan Beldesi'nde sağlık ocağı mesai saatleri dışında ve hafta sonları çalışmıyor

İzmir’in turistlik beldesi Mordoğan’da yaşayan yaklaşık 50 bin kişi, yaz sezonunda büyük sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. Binlerce tatilciye sadece mesai saatlerinde hizmet veren Mordoğan Aile Sağlık Merkezi’nin kapalı olmasıyla yaz aylarında vatandaşın canı ve sağlığı Allah’a emanet ediliyor.

Yayınlanma: 15.08.2019 - 20:01
Abone Ol google-news


Hafta içi saat 16.00’dan sonra, hafta sonları da kapalı olan sağlık ocağına gidemeyen yurttaşlar yılan ısırması, arı sokması veya yaralanmada en az 50 kilometre uzaklıkta bulunan Urla Devlet Hastanesi’ne gitmek zorunda. Sadece hafta içi iki doktorla hizmet veren sağlık ocağı, bayram tatili boyunca hiç açılmadı. Mordoğan’da sağlık hizmeti alamayanlar eyleme hazırlanır- ken, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da, sağlık ocağının hafta içi sa- at 16:00’dan sonra hizmet vermemesi- ne Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tara- fından yazılı olarak cevaplanması is- temiyle 6 maddelik soru önergesi ver- di. Belde sakinleri de, 4 yıl önce sağlık ocağının 24 saat hizmet verdiğini ama bu uygulamanın neden kaldırıldığını anlayamadıklarını söyledi.


İzmir’e 90 kilometre

İzmir’e 90 kilometre uzaklıkta bulunan tatil beldesi Mordoğan’da yaşalan yurttaşlar, 4 yıldır sağlık ocağından mesai saatleri dışında hizmet alamamasına tepkili. İki görevli doktorun bulunduğu sağlık biriminde genellikle bir doktor bulunuyor. Sadece ilaç yazan ve kan tahlili yapan hekimler saat 16.00’dan sonra mesai bittiği için hasta bakmıyor. İlaç yazdırmak ve tedavi olmak için gelen hastalar ise özellikle yazın dakikalarca sıra beklemek zorunda kalıyor.

Sağlık ocağının saat 16.00’dan sonra ve hafta sonu da kapalı olması beldede yaşayanları da zor durumda bırakıyor. Yazın nüfusu 50 bini aşan şirin tatil beldesinde, yılan, böcek, düşme veya yanık rahatsızlıklarıyla karşı karşıya kaldığı zaman 50 kilometre uzaklıkta bulunan Urla Devlet Hastanesi’ne gitmek zorunda. En yakında 30 kilometre uzaklıkta olan Karaburun Devlet Hastanesi var, ama o da doktor yetersizliği nedeniyle hastalara tam hizmet veremiyor. Sağlık hizmeti alamayan yurttaşlar, Mordoğan Gönüllüler Platformu adı altında birleşerek eylem yapmayı planlıyor.

Yurttaşlar isyan etti

10 yıldır beldede yaşayan emekli Hasan Onuş da devletin vatandaşın sağlığından sorumlu olduğunu belirterek 7/24 sağlık hizmeti olması gerektiğini belirtti. Onuş, “Yazın nüfus 4-5 kat artıyor. Çocuk ve yaşlılar da var. En ufak rahatsızlanmada bu insanlar nasıl tedavi olacak. Aracınız varsa, 50 kilometre uzaklıkta hastaneye gidebilirsiniz. Eğer gidemezsek, ya öleceğiz ya da işkence çekeceğiz. Devlet bize açık ve net olarak saat 16.00’dan sora ve hafta sonları hasta olma diyor” dedi.

Hikmet Baştürk’de beldede yaşayanların mağdur olduğunu ifade ederek, “Tatil beldesinde sağlık ocağı var, ama doktor yok ve kapalı. Biz nereye gidelim. Baş ağrısı çeken biri, 50 kilometre uzaklıkta hastaneye mi gitmeli. Sağlık Bakanlığı’ndan sağlık ocağının hafta sonu ve hafta içi de çalışmasını istiyoruz. En azından yazın sağlık ocağı 24 saat hizmet vermeli. Sağlık ocağının kapısında bir de, 7/24 saat hizmet vermektedir, yazıyor” dedi. Emekli olduktan sonra Mordoğan’da yaşayan Mürüvet Akar, “4 yıl önce 24 saat sağlık hizmeti veriyordu, ama kaldırdılar. İki doktor var, ama sürekli bir doktor kalıyor. İlaç yazdırmak için kuyruk bekliyoruz. Bir çözüm bulunmalı. İnsan sağlığı önemli. Üstelik bayramda dahi sağlık ocağı açılmadı” dedi.

Meclise taşındı

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da Mordoğan’da yaşanan sağlık hizmeti sorununu Meclis gündemine taşıdı. CHP’li vekil Bayır, nüfusu yaz mevsiminde 50 bini aşan Mordoğan’a en yakın hastanenin 50 km. uzaklıkta Urla ilçesinde bulunduğunu vurgulayarak, Mordoğan’da olası bir durumda sağlık ocağında 24 saat nöbetçi sağlık ekibinin bulunması gerektiğini de ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler