Bir kelime bir cümle

Yazarımız Muzaffer Ayhan Kara, her hafta Cumhuriyet Ege'de önemli isimleri ağırlıyor, onlara on beş kelime verip her biri için bir cümle kurmalarını istiyor. Ayhan Kara'nın bu haftaki konuğu Atletizm Federasyonu ve eski İzmir Büyükşehir Spor Dairesi Başkanı, rekortmen atlet Semra Aksu...

Yayınlanma: 15.08.2019 - 20:29
Abone Ol google-news

Spor: Sağlık, performans, organizasyon, rekor; her branşını yapmak ve hep kazanmak isterdim.

Atletizm: “Citius, altius, fourtius”; daha hızlı, daha yüksek, daha güçlü; koşmalar, atlamalar, atmalar...

Kısa mesafe: Benim branşım; önemli olan takozdan iyi çıkmak ve aynı hızla ipi göğüslemek, nefes alıp verdiğini anlamadan...

Orta mesafe: Gücün, teknik ve taktiğin üst düzeyde olduğu en zor branş; zordur, çok zordur.

Uzun mesafe: 5 bin,10 bin, maraton yani 42 km. 195 m.; nasıl biter diyorsunuz ama bitiyor, tabii koşanlar da bitiyor.

Uçan kız: Koşmak benim için bir spor değil bir yaşam biçimiydi; 100 metreyi kazanmak için de uçmak gerekiyor, hep mutlu olmuşumdur.

Olimpiyat: Ana teması dostluk, barış, kardeşlik ve spordaki en büyük kariyer; 1984 Los Angeles Olimpiyatları ve 1988 Seoul Olimpiyatları’nda sporcu, 2000 Sydney Olimpiyatları’nda “Atletizm Federasyonu Başkanı” olarak üç olimpiyat gördüm; 1984 Los Angeles Olimpiyatları’nda Türk bayrağını taşıyan ilk kadın sporcumuz oldum.

Akademi: Mezun olduğum okulum; spor yapmak ve yaptırmak için eğitim aldığımız yer; spor ve sporcu için eğitim şart.

Spor yönetimi: Sporculuk sonrasında yaptığım zor bir meslek, büyük sorumluluk; 2005 Universiade İzmir İcra ve Hazırlık Komitesi üyeliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanlığı yapma onurunu yaşadım.

Atatürk Stadı: 1971 Akdeniz Oyunları ile kazandığımız spor mabedi; 2005 Universiade İzmir’in açılış ve kapanış stadı; atletizm için olmazsa olmaz bir yer.

Pist: Her bir atletin en iyi derecesini yapmak, rekorlar kırmak, kürsülere çıkmak için mücadele ettiği sentetik pist; tartan pist.

Rekor: Yaptığınız antrenmanların en büyük karşılığı; 100’e yakın rekor kırdım; anlatılmaz, yaşanır.

Milli forma: Dünyanın her yerinde, büyük şampiyonalarda 272 kez giydiğim en şerefli forma; ay-yıldızlı forma.

İzmir: Doğup büyüdüğüm; sporcu, öğretmen, yönetici olarak emek verdiğim güzel şehrim; İzmirli olmaktan ve bu şehirde yaşamaktan mutluluk duyuyorum.

Ahmet Piriştina: Büyük projelere imza atan, kentini ve kentlisini çok seven bir isimdi, yaşasaydı kenti ve ülkesi için çok daha güzel çalışmalara imza atardı; çok erken kaybettik, onunla çalışmış olmaktan büyük gurur duyuyorum. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler