1 hafta içinde çıkan 20 yangından 400 hektarlık alan yok oldu

Ege Bölgesi’nde sıcaklıkların artmasıyla kuruyan otlar, insanların attığı izmaritler ve piknik ateşinin kolaylıkla tutuşma olasılığı orman yangınlarında artışa neden oldu. 1 hafta içerisinde Balıkesir, Kütahya, İzmir, Aydın, Çanakkale illerinde 20’ye yakın yangın çıkarken 400 hektara yakın alan yandı. Yangın ağaçların yanı sıra, evlere zarar verirken, hayvanlar da telef oldu. Yangın sonrası çekile

Yayınlanma: 16.08.2019 - 00:28
Abone Ol google-news

Balıkesir’de 90 hektar

Balıkesir’in Marmara ilçesindeki ormanlık alanda başlayan yangın, 9 saat süren mücadelenin ardından kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 90 hektarlık alan zarar gördü. 5 ev ile 1 minibüsün de yandığı yangında çok sayıda hayvan telef oldu. Yerleşim yerlerine sıçrayan yangında, 4 itfaiye eri ve bazı vatandaşlar dumandan etkilendi. 60 ev zarar görme ihtimaline karşı tahliye edildi. Rüzgârın etkisiyle büyüyen yangının yerleşim yerlerine sıçraması nedeniyle 2 evin yandığı, yaklaşık 60 evin de tahliye edildiği belirtildi. Aralarında çocukların da bulunduğu vatandaşlar da itfaiye aracından su doldurdukları bidonları, yanan ormanlık alana dökerek soğutma çalışmalarına destek verdi. Marmara Adası’nda yangınla ilgili soruşturma kapsamında bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Yangının bitki artıklarının yakılması nedeniyle çıktığı iddia edilmişti. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı. 



Kütahya’da 80 hektar

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde çıkan orman yangını 18 saatin ardından kontrol altına alındı. Yangının 80 hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi. Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve köylerde yaşayan gönüllü vatandaşların desteğiyle yangınla mücadele çalışmaları karadan sabaha kadar sürdü. Bölgede 160 orman personeli ve çevre köylerde yaşayan gönüllü vatandaşlar soğutma çalışmalarına katıldı. Helikopterlerin de sabahın ilk ışıklarıyla söndürme çalışmalarına katılmasıyla yangın tamamen kontrol altına alındı. Yangın kontrol altına alındıktan sonra acı tablo ortaya çıktı, 80 hektar alan tamamen yandı.

Çanakkale’de 104 hektar 

Çanakkale’de tarihi Gelibolu Yarımadası’nda Eceabat ilçesine bağlı Behramlı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan ve 15.5 saat sonra kontrol altına alınabilen yangının verdiği tahribat havadan görüntülendi. Çanakkale kara savaşlarının yaşandığı, birçok şehitlik ve anıtın bulunduğu tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki korkutan orman yangını sonrası yapılan ilk tespitte, 100 hektarlık alan kül oldu. Diğer yandan Biga ilçesi Sarıkaya köyü yakınlarında ormanlık alanda çıkan ve rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 4 hektar yandı. 

Kuşadası’nda 3 hektar 

Aydın’ın Kuşadası ilçesinin Yaylaköy Mahallesi’ndeki makilik alanda çıkan yangında 2 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. İzmir’de de henüz nedeni belirlenemeyen Buca, Gaziemir, Çeşme ve Menderes ilçelerinde çıkan yangınlarda 5 hektar orman alana yandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler