Süper burun devrede

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ve Menderes ilçelerinde etkili olan yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangında 600 hektar kül olurken, evler, tarlalar ve canlılar zarar gördü. Jandarma ve polis yangınların kim, yada kimler tarafından çıkarıldığını tespit etmek için soruşturma başlattı. Yangının çıkış nedenini bulmak için Aydın İl Jandarma Komutanlığında görevli özel eğitim

Yayınlanma: 22.08.2019 - 09:27
Abone Ol google-news

Eksen, burnuyla koklayıp yangının kasten çıkarılıp çıkarılmadığını belirliyor. Diğer yandan, ormanlık alanın belirli yerlerine konulan fotokapanlar ile belirlenmeye başlanacak.

Üç gündür devam eden Karabağlar ilçesindeki orman yangınları için Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor. Çalışmalar sürerken, jandarma ve polis de yangının sabotaj mı yoksa ihmalden mi kaynaklandığını belirlemek amacıyla yaban hayatını gözlemlemek ve türlerin gelişimini kayıt altına almak amacıyla kullanılan görüntüleme sistemindeki kayıtları incelemeye aldı.

Jandarma ekipleri de, Aydın İl Jandarma Alay Komutanlığı bünyesinde görevli, Labrador cinsi “Eksen” isimli yangın uzmanı köpeğini getirdi. Eksen, tarım arazilerinde ve bölgede duyarlı olduğu ve mazot, tiner, benzin, gazyağı ve alkol ürünlerinde bulunan hidrokarbon maddesinin izini sürdü. Eksen, yangınların çıktığı, Menderes, Seferihisar ve Urla ilçelerinde de sabotaj kokusu arayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler