Bir kent tek yürek

İzmir'de 600 hektarlık orman alanını yok eden yangının ardından başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere, kentte bulunan CHP’li belediyeler, siyasiler, STK’ler, üniversiteler fidan dikme kampanyası başlattı.KAMPANYAYA her kesimden büyük destek geldi. Bazıları dikecekleri fidan sayısını açıklarken, bazı STK ve kuruluşlar da her türlü maddi ve manevi desteğe hazır olduklarını açıkladı. Soyer, “İzmir küllerinden doğacak” dedi.

Yayınlanma: 23.08.2019 - 00:44
Abone Ol google-news

İzmir’de 600 hektarlık orman alanını yok eden yangının ardından başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere, kentte bulunan CHP’li belediyeler, siyasiler, STK’ler, üniversiteler fidan dikme kampanyası başlattı. Bazıları dikecekleri fidan sayısını açıklarken, bazı STK ve kuruluşlar da her türlü maddi ve manevi desteğe hazır olduklarını açıkladı. Fidan dikme seferberliğinde öncü olan Tunç Soyer ise “İzmir küllerinden doğacak” paylaşımı yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB), İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi (DTO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi (MÜSİAD) tarafından başlatılan kampanyada 1 milyon fidan dikilmesi hedefleniyor.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “İzmir’in ciğerlerini yaktılar. Kaybımızın bugün yerini tutamaz belki ama çocuklarımıza, gelecek nesillere yeni ormanlar yaratmak adına fidan kampanyası başlatıyoruz” dedi. İzmir’de yaşanan orman yangınlarının ardından başlatılan yeşillendirme kampanyasına 10 bin fidan bağışıyla destek vereceklerini açıklayan İZELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Hepimiz çok üzüldük, ancak şimdi kayıplarımızı telafi etme zamanı” dedi.

Üniversiteler...

İzmir Ekonomi Üniversitesi her öğrencisi için bir tane olmak üzere, toplam 10 bin fidan bağışlayacak. Öğrencilerin yanı sıra İEÜ mezunları da fidanların dikiminde görev alarak, kampanyaya önemli bir katkıda bulunacak. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 110 bin fidan bağışlama kararı aldı. DEÜ, fidanların dikiminden bölgedeki ekolojik hayatın yeniden canlandırılmasına kadar birçok konuda proje desteği de verecek İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, “Ciğerimizi yaktılar. Bu yanan bölgelerin tekrar ağaçlandırılması için İZİKAD olarak her tür desteği vermeye hazırız. Bu alanlar üzerinde yapılacak her tür tasarrufun takipçisi olacağımızı da buradan bildirmek istiyorum” dedi.

Haluk Levent geliyor

Ünlü sanatçı Haluk Levent'in İzmir'deki orman yangınının ardından bölgeyi yeniden yeşillendirmek için 30 Ağustos'ta ücretsiz konser çağrısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den destek geldi. Levent, “Hep birlikte planlar yapacağız. Hep birlikte başaracağız yanan her bölgeyi iki kat yeşillendireceğiz" yazdı.

Kulüpler birleşti

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar, Menderes ve Urla'ya sıçrayan orman yangını kentin köklü spor kulüplerini ağaç dikme seferberliğinde birleştirdi. Kenti yasa boğan felakete duyarsız kalmayan Altay, Karşıyaka ve Göztepe, yanan alanları yeniden yeşillendirmek için fidan bağışında bulundu

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler