İEF 88. kez açılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 88’incisi düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) bugün açılıyor. Partner ülkenin Çin Halk Cumhuriyeti, odak ülkenin ise Hindistan olduğu fuara, 39 ülkeden 180 civarında delegasyon katılacak.

Yayınlanma: 05.09.2019 - 20:38
Abone Ol google-news

Türkiye’den 21 kentin katılacağı fuarda, İstanbul ve Kahramanmaraş onur konuğu iller olacak. Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılacak. Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olan İstanbul, 88 yıllık İEF tarihinde ilk kez onur konuğu il olarak yer alacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da açılışa katılacak. “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” ana temasıyla EXPO 2023’e hazırlanan Kahramanmaraş da çeşitli etkinliklerle İEF’de olacak. Ayrıca Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Malatya, Mersin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Uşak da fuarda olacak.

Ünlü isimler konser verecek

Yeraltı otoparkı üstü çim alanda kurulacak Çim Konserleri Sahnesi’nde, bugün Goran Bregovic, 7 Eylül’de Monica Molina, 8 Eylül’de Glikeria şarkılarını seslendirecek. 9 Eylül ise başka bir şölene dönüşecek. Geçen haftalarda İzmir’de çıkan orman yangınlarında yok olan ağaçların yerine yenilerinin dikilmesine destek için düzenlenecek “İzmir Tek Yürek Orman Konseri”nde Gazapizm, Anıl Piyancı, Serap Yağız, Niyazi Koyuncu, Oğuzhan Uğur, Halil Sezai, Gripin, Hayko Cepkin ve Haluk Levent sahnede olacak. İzmir’in kurtuluş gününde gerçekleşecek konser 18.30’da başlayacak. 10 Eylül’de Ara Malikian, 11 Eylül’de Yeni Türkü, 12 Eylül’de Onur Akın, 13 Eylül’de Edis, 14 Eylül’de Simge Sağın, kapanış günü olan 15 Eylül’de ise Serkan Kaya şarkılarıyla Çim Konserleri’nde olacak.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda geçen yıl ilk kez kurulan rock sahnesi, bu kez Rock&More adıyla müzikseverleri ağırlayacak. 8 Eylül’de Şehinşah, 9 Eylül’de Manga, 10 Eylül’de mor ve ötesi, 11 Eylül’de Pinhani, 12 Eylül’de Kalben, 13 Eylül’de Pentagram, 14 Eylül’de Ufuk Beydemir, 15 Eylül’de Mabel Matiz Rock&More sahnesinin konuğu olacak.

Zeki Müren unutulmadı

Fuarın unutulmaz eğlence mekanlarından biri olan Mogambo’da 7 Eylül’de Leman Sam, 8 Eylül’de Can Gox, 9 Eylül’de Cem Adrian, 10 Eylül’de Jehan Barbur, 11 Eylül’de Melek Mosso, 12 Eylül’de Tuna Kiremitçi, 13 Eylül’de Mehmet Erdem, 14 Eylül’de Birsen Tezer, 15 Eylül’de Eda Baba sahnede olacak. “İzmir Enternasyonal Fuarı” denildiğinde hatırlanan isimlerin başında gelen, “Canım Egeme saygımla geldim” pankartıyla hafızalarda yer alan Zeki Müren ise fuarda özel programla anılacak.

Sinemaya dair her şey

“Sinema Burada Festivali”, 11 Eylül’de onur ve başarı ödüllerinin yanı sıra “4’üncü Kısa Film Proje Yarışması Ödül Töreni” ile kapılarını açacak. İpek Bilgin ve Taner Birsel’in onur ödülü alacağı festivalde, Ozan Güven ve Saadet Işıl Aksoy’a başarı ödülü verilecek. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Türkiye’nin en büyük tarihi açık hava çarşısı, “Kemeraltı Sokağı” adı altında ağırlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler