Milas Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısını tamamladı

Milas Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında teşkilat yapılanmasına değişiklikler getirdi.Buna göre 5 müdürlük kapatılırken bunların yerine 7 yeni müdürlük açıldı.Toplantıda ayrıca Milli gün ve Bayramlar ile Uluslararası Organizasyonlar (Festival vb.) dışında havai fişek gösterilerinin tamamen yasaklandı.

Yayınlanma: 06.09.2019 - 15:56
Abone Ol google-news

Milas Belediyesinin Eylül ayı olağan meclis toplantısında önemli konular görüşülerek karara bağlandı.6 Eylül Cuma günü Toplantı ve Düğün salonunda gerçekleşen meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; Bu gün gündemimiz yoğun ve önemli konular görüşeceğiz.Belediye yapılanmamızda değişikliklere gidiyoruz.İlgili maddeler geldiğinde siz değerli meclis üyesi arkadaşlarıma gerekli açıklamaları yapacağım dedi.

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından gündemin ikinci maddesinde bulunan ,Merkezi İzmir’de) bulunan Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasına Milas Belediyesi olarak üye olunması, Yıllık üyelik aidatı olarak Sendika Tüzüğünde belirtilen miktarın Belediyemizin İller Bankası hissesinden kesilmek suretiyle ödenmesi ve İller Bankasına bu konuda yetki verilmesi, Belediyemizde çalışan işçilerin bağlı bulundukları Sendika ile yapılacak Toplu-İş Sözleşmesi görüşmelerinde Belediyemizi temsilen Sendikaya yetki verilmesi ve Yetki Belgesinin Belediye Başkanlığınca düzenlenmesine ile ilgili talebin görüşülmesine geçildi.AKP grubu adına konuşma gerçekleştiren Hürol Önder sendikaya üye olunmasına karşı olduklarını dile getirdi. Yapılan oylama sonucunda Sendikaya üye olunması oy çokluğu ile kabul edildi.



Milli Bayram ve Uluslararası organizasyonlar harici Milas’ta Havai Fişek gösterisi ve Dilek Feneri uçurulması yasaklandı.

Gündemin diğer önemli konusu ise Düğünlerde atılan havai fişeklerin yasaklanması idi. Özellikle yaz aylarında, çeşitli tesis ve işletmelerce, düğün, nişan, kına gecesi gibi tören ve etkinlikler sırasında veya sokaklarda, gece geç saatlerde yapılan havai fişek gösterilerinin, yarattığı gürültü kirliliği, insan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkilemiş olduğundan Milli gün ve Bayramlar ile Uluslararası Organizasyonlar (Festival vb.) dışında havai fişek gösterilerinin tamamen yasaklanması talebinin görüşülmesi sonucunda Havai fişek gösterilerinin yanı sıra Dilek Fenerlerin de uçurulmasının yasaklanmasına oy birliği ile karar verildi.



4,5 6,7 ve 10.maddeler İmar ,11 ve 12. Maddelerde İçkili yerler belirleme komisyonlarına havale edilirken diğer maddeler ise oy birliği ile kabul edildi.13. madde de yer alan Milas Kaymakamlığı İdare Ve Denetim Şefliğinin ilgi yazısı ile; İlçe Jandarma Komutanlık sorumluluk bölgesinde faaliyet gösteren İçkili Yer Bölgelerinin tespit edilmesi ve İçkili Yer Bölge Krokisinin hazırlanarak, Belediye Sınırı ve Mücavir alanları dışında kalan İçkili Yerler Bölgesinin yeniden tespit edilmesi talebi ile ilgili hazırlanan İçkili Yerler Belirleme Komisyon Raporunun okunması ardından oy birliği ile kabul edildi.
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından gündeme getirilen Tam zamanlı Sözleşmeli Personel olarak çalıştırılacak 2 adet 4 ncü dereceli Mimar Kadrosu, 3 adet 4 ncü dereceli Mühendis Kadrosu ve 2 adet 5 nci dereceli Tekniker Kadrosunda çalışacak personele verilecek ücretlerin görüşülmesinde Mimar ve Mühendis ücreti 2.000, sözleşme ve yan ödemeler ile 5.300 ,Tekniker ücreti 1.830, sözleşme ve yan ödemeleri ile 4.500 tl olarak ücret ödenmesi kabul edildi.

Eylül ayı meclis toplantısının en önemli gündem maddeleri 15 ve 16 maddeleriydi.Bu maddeler gereği Milas Belediyesi teşkilat yapısında değişikliklere gitti,İlgi maddelerin görüşülmesi sonucunda 5 mevcut müdürlük kapatılırken 7 yeni müdürlük açılmasına kararlaştırıldı. Başkan Tokat’ın açıklamaları doğrultusunda yapılan görüşmede, Strateji Geliştirme,Ruhsat ve Denetim,Plan ve Proje,Yapı Kontrol ve Sosyal Yardım İşleri müdürlükleri kapatılırken,bunların yerine ise Gençlik ve Spor Hizmetleri, Kırsal Hizmetler,Araştırma ve Geliştirme,Kadın ve aile Hizmetleri, Kültür ve Sanat Müdürlüğü , Veterinerlik İşleri, ve Sosyal Destek Hizmetleri kurulmasına oy birliği ile karar verildi.Ek gündem maddesinde yer alan konu ise İmar Komisyonuna havale edildi.

Eylül ayı meclis toplantısı dilek ve görüşlerin dinlenmesi ardından sona erdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler