29 Ekim kutlamalarında kadın belediye başkanına saldırı

İzmir'in Selçuk ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Şirince mahallesindeki etkinliğe katılan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, eski belediye başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve çevresindeki bazı kişileri sözlü ve fiziksel saldırısına uğradı.

Yayınlanma: 30.10.2019 - 14:41
Abone Ol google-news

Cumhuriyetin ilanının 96.yıldönümü kutlamaları kapsamında Efes Selçuklu yurttaşlarla birlikte kent merkezinin yanı sıra Zafer ve 14 Mayıs mahalleleinde fener alayı düzenlendi. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, fener alayına katıldıktan sonra, beraberindeki CHP İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, CHP’li bazı yöneticiler ve belediye çalışanlarıyla köylerde düzenlenen etkinliklere katıldı.

JANDARMA MÜDAHALE ETTİ

Şirince Köyü’nde törence Başkan Sengel ve bir kadın belediye çalışanı zölü ve fiziksel saldırıya uğradı. Şirince köy meydanında Sengel, çalışma arkadaşları, partililer ve vatandaşlarla birlikte halay çekerken; eski belediye başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve çevresindeki grup tarafından sözlü ve fiziksel saldırıda bulunuldu. Jandarma ekipleri olaya müdahale ederek eski başkan ve çevresindeki grubu kutlama alanından uzaklaştırdı.

CHP'Lİ BAKAN'DAN TEPKİ

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Sengel'in uğradığı saldırıya tepki gösterdi. Bakan, açıklamasında, " Bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve halkın egemenliğini kutladığımız, bir kadın devrimi olan Cumhuriyet Bayramımızda yapılan bu sözlü ve fiziksel saldırıyı şiddetle kınıyor, Selçuk’un ilk kadın belediye başkanı olarak büyük bir destekle seçilen Filiz Başkan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Filiz Başkan, tüm Selçukluların çok sevdiği, her zaman halkın yanında ve içinde olan, aydın, demokrat ve sevgi dolu bir belediye başkanıdır. Görüntülerde de gördüğümüz gibi; Filiz Başkan’ın en ufak bir tatsızlığa mahal vermemek için gösterdiği çaba da karşı tarafın fiziksel saldırıya dönüşen ısrarlı tavır ve hamleleri de ortada. Filiz Başkan uzaklaştıkça, korumalarını geri çektikçe ısrarlı tavır devam ediyor. Öyle ki Selçuklu kadınlar dahi araya giriyor. Bir kadına, bir anneye, bir avukata, bir İzmirliye ve seçilmiş bir belediye başkanına yönelik bu şiddet kabul edilemez. Bu saldırı, Selçuk Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel nezdinde hepimize yapılmıştır. Adli sürecin ve parti içindeki disiplin sürecinin takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler