Dikili için canla, başla çalıştık

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, yerel seçimlerin ardından geçen 6 aylık görev süresini vatandaşlarla bir araya gelerek düzenlediği halk buluşmasında değerlendirdi.

Yayınlanma: 31.10.2019 - 19:08
Dikili için canla, başla çalıştık
Abone Ol google-news

Göreve gelir gelmez birçok ilki gerçekleştirdiklerini belirten Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Mali yapısı kötü bir belediyenin kentine ev sahipliği yapıyor olabiliriz, ancak hiçbir zaman bu bahanelerin arkasına saklanmadık. Kentte yaşayanlarımız ile ‘Birlikte Dikili’ olduysak işçi kardeşlerimizle de ‘bir’ olduk. Dünü geride bırakarak güzel ilçemizin geleceği için omuz omuza, kol kola işlerimize sarıldık. Dikilimiz için canla, başla, aşkla çalıştık. Tek hedefimiz vardı o da Dikili’yi geleceğe taşıyacak işlere imza atarken, vatandaşlarımızın daha fazla yüzünün gülmesini sağlamaktı. Dikilimiz için kalıcı dokunuşlar gerçekleştirdik” dedi.



Dikili’de yeni sosyal alanları kente kazandırmak için sürdürdüğü çalışmaları da anlatan Kırgöz, “Çağın ihtiyaçlarına cevap veren sokakları hayata geçirmek için çalışmalarımıza başladık. ‘Yaşayan Sokaklar’ projesini başlattık. Zamana yenik düşen kentimizin simgelerinden olan Olof Palme anıtında oluşan çatlaklar için de yenileme çalışmalarımızı başlattık. Çevre yolunu Dikili’ye kazandırdık. 22 kilometrelik iletim hatlarını yeniledik ” diye konuştu. Yeşil alan, eğitim ve spor için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Kırgöz, “20 bin metrekare çimlendirme, 895 ağaç dikimi, 12 bin adet süs bitkisini Dikilimizle buluşturduk. Eğitim önceliğimiz dedik geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza eğitim setimizi hediye ettik. Sağlıklı nesiller için spora önem verdik, Dikili Erdal İnönü Stadımızın yan sahalarını çimle buluşturduk” dedi.

TURİZM CANLANACAK


Dikili’yi hem kültürel etkinliklerle hem turizmiyle ayakta tutma hedefinde olduklarının altını çizen Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Kültür sanat etkinlikleri ve festivallerimizle büyük beğeni topladık. Yaz konserleri ile başlayan kültür etkinliklerimizin finalini Dikili Kültür - Sanat, Demokrasi ve Emek Festivalimizle taçlandırdık. Midilli-Dikili seferlerini başlatarak Ege’nin iki yakasındaki dostluğu pekiştirdik” dedi.

Halk buluşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kurulan bağın önemine de değinen Başkan Kırgöz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibine teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler