Dünyanın gözü bu fuarda

Dünyayı İzmir’de buluşturacak Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı, 43 ülke ve 36 ilden gelen 1300’e yakın katılımcısıyla kapılarını 13’üncü kez açtı. Fuar, Türkiye'nin çeşitli destinasyonları ile dünyanın farklı coğrafyalarını bir araya getirerek, turizm sektörüne katkı sağlamayı hedefliyor.

Yayınlanma: 05.12.2019 - 22:45
Abone Ol google-news

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde,Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve İZFAŞ ortaklığında düzenlenenTravel Turkey İzmir Fuarı, bu yıl 13’üncü kez kapılarını açtı. Fuarda, 46 ülkeden gelen, 1300 sektör temsilcisinin ikili görüşmeler yapması ve turizm sektörüne katkı sağlaması hedefleniyor. Fuarın açılış törenine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm Bakanı Ünal Üstel, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’li bazı milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Fuarımızda, dünyanın farklı ülkelerindeki katılımcılarla yeniiş bağlantılarının kurulması ve ülkemizin turizmine önemli katkı sunacak sözleşmelere imza atılmasını hedefliyoruz” dedi.

Bu yıl ilk defa Dominik Cumhuriyeti, Seyşeller, Ruanda, Malta ve Bangladeş gibi ülkeleri fuarda ağırlayacaklarını da belirten Tunç Soyer, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi fuarımıza ilk defa konuk oluyor. Bu yıl alternatif turizm ile ilgili özel bir konsept oluşturuldu. Kış sporları, dağcılık, rafting, sualtı, kültür-sanat, doğa-macera gibi turizm faaliyetlerini için e barındıran bu özel bölümsayesinde,TravelTurkey İzmir’de, bu yılturizmsektöründe alternatif bir buluşma gerçekleşiyor” diye konuştu.

Başkan Soyer,şunları söyledi: “İzmir, demokrasinin köklerinin doğduğu ve dünyaya yayıldığı birşehir.Adına dünyanın 7 harikasından biriinşa edilen Artemis’in evi.Böylesi önemli değerleri bünyesinde taşımasına rağmen,İzmir’de halen mevcut turizm potansiyelinin çok altında turist ağırlıyoruz.Turizmi geliştirmek için elbette pek çok farklı kurumun kapsamlı ve iyi niyetli çabaları var. Ortak akıl, birlikte hareket etme ve iyi bir yönetim,İzmir’dekiturizm potansiyelini, hedeflediğimiz noktalara taşıyabilir.Yeter ki el ele verelim, birbirimize güç katalım.Bu fuarile İzmir’in tarihsel karakterinden beslenerek İzmir’in ve ülkemizin turizmine çok daha büyük katkılarsunmayı hedefliyoruz.”

Kültür veTurizmBakanlığıTanıtma GenelMüdürlüğüYardımcısıVekili OnurGözet, 2023 yılında 65milyar dolar gelir ve 75milyon ziyaretçi hedefiile dünyanın en çok ziyaret edilen, en çok turizmgeliri elde eden ilk 5 ülkesi arasına girmeyi hedeflediklerini açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler