İzmir Barosu'ndan şeffaflık çağrısı: Sınav sorularını açıklayın

İzmir Barosu, 24 Kasım'da düzenlenen arabuluculuk sınavında, adayların puanlarının ve sınav soruları ile cevap anahtarının açıklanmamasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 10.12.2019 - 14:45
İzmir Barosu'ndan şeffaflık çağrısı: Sınav sorularını açıklayın
Abone Ol google-news

İzmir Barosu'ndan yapılan açıklamada, Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından 24 Kasım'da arabuluculuk sınavlarının gerçekleştirildiği hatırlatıldı. Sınav sonrasında, başkanlığın "adayların puanlarının ve sınav soruları ile cevap anahtarının açıklanmayacağını" duyurduğunu vurgulayan Baro, "Benzerini hakim savcı mülakatlarında gördüğümüz keyfilik, bu açıklamayla bir kez daha karşımıza çıkmıştır. Bu açıklama sonrasında özellikle sınava girenlerin soruların yayınlanmasına yönelik talepleri, sınav sonuçlarının artık belli olacağı bu güne kadar karşılanmamıştır. Sınav sorularının ve cevap anahtarının açıklanmaması, kamusal işlemlerin denetlenebilir ve şeffaf olması gerekliliğine açıkça aykırı olduğu gibi, itiraz hakkının kullanılmasına da engel teşkil eder.


Sorular ve doğru cevaplar ile puanların aleni olarak açıklanmayacak olması; kamuoyunda, sınav sorularının kim/kimler tarafından hazırlandığından, sorularda vahim yanlışlar bulunduğuna, soruların  bazı kişilerle önceden paylaşılıp  paylaşılmadığından, soruları hazırlayanların sınava girip girmediğine  dair  oluşan soru işaretlerine, yenilerini eklemektedir. Hukuk devletlerinde, uygulamaların denetiminin sağlanması, mevzuatta tanınan hak ve başvuru yollarının kullanılması, idarenin keyfine bırakılamaz!” ifadesine yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler