Daha özgürlükçü...

Benim hayalimdeki Cumhuriyet...

Yayınlanma: 29.10.2014 - 15:52
Abone Ol google-news

Dünyaya kesinlikle daha açık.
Daha özgürlükçü.
İşçi kazaları ve trafik terörünü mümkün olan en alt düzeye indirebilmiş.
Kadına şiddet ayıbından kurtulmuş.
Büyük Atatürk’ün istediği gibi mutlak eşitlikçi bir Cumhuriyet. Bütün vatandaşlarına, etnik ve mezhebi ayrımcılıktan uzak, eşit mesafede bakan modern bir devlet aygıtı.
Özüne dönmüş bir Cumhuriyet benim hayalimdeki. Geleceğe yürüme gücünü ve ruhunu köklerinde arayan sağlam bir tutarlılık...
91 yıl önce eşine dünya tarihinde de nadir rastlanacak bir ulusal dayanışma ve eğitim seferberliğiyle kurulduğunu hiç unutmayan ve 2014’te de çağdaş ve bilimsel eğitimi her şeyin üstünde tutan bir Cumhuriyet. Oysa bugün eğitim politikaları bu beklentimden nasıl da fersah fersah uzakta.
O zor zamanlarda çorak Ankara’yı başkent yapma bilgeliğini sergileyen ve her fırsatta yeşile ve doğaya sevgisini en iyi şekilde gösteren, Atatürk Orman Çiftliği’ni kuran bir Cumhuriyet özlemi içindeyim anlayacağınız. En büyük umudumu da Gezi Parkı’ndaki ağaçları, Validebağ Korusu’nu, Soma’daki zeytinlikleri, Karadeniz’deki dereleri korumak için yüreğini ortaya koyan genç ruhunda buluyorum.
Cumhuriyet, onu kuranlara borçludur. Bunu da ancak ve ancak kurucu değerlerine
bağlılıkla ödeyebilir. Demokratik bir Cumhuriyet’e kavuşarak, o eşsiz mirasın hakkını verebilir. Benim hayalimdeki Cumhuriyet 2023’te, kuruluşunun 100. yıldönümünde ebedi liderine verdiği sözleri yerine getirebilmiş olandır. Bundan da en ufak kuşkum olmadığını söylemeliyim.
Bir not daha... 100. yıldönümünde, 10. yıldan bile daha coşkulu ve anlamlı kutlamalar yaparak “Cumhuriyet en büyük eserimdir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e içten bir teşekkür etmeyi bilen bir toplumsal ruh var benim hayalimde.
(Gazeteci)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler