Danıştay Başkanı Anıtkabir'de

Danıştay Başkanı seçilen Hüseyin Hüsnü Karakullukçu, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Yayınlanma: 17.06.2011 - 13:01
Abone Ol google-news

Karakullukçu'nun başkan seçilmesi dolayısıyla gerçekleştirilen Anıtkabir ziyaretine, Danıştay Başsavcısı Turgut Candan, Danıştay Başkanvekili Selma Kayır, Danıştay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam, bazı Daniştay daire başkanları, üyeler ve tetkik hakimler de katıldı.
Heyet, cübbeleriyle Arslanlı Yol'dan yürüyerek mozoleye geldi.
Karakullukçu, heyet adına Büyük Önder Atatürk'ün kabrine çelenk koydu, ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra mozalenin merdivenlerinde fotoğraf çektiren heyet, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Danıştay Başkanı Karakullukçu, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:
''Yüce Önder Atatürk, bağımsız Türk yargısının yüksek mahkemelerinden bir olan Danıştay'a başkan seçilmem nedeniyle huzurundayız.

Hakkın ve adaletin tesisinde sorumluluğu bulunan bütün meslektaşlarımızla birlikte hukukun üstünlüğünü, kişi hak ve özgürlüklerini, evrensel hukuk ilkelerini rehber alarak çağdaş uygarlık düzeyine getirme bilinç ve kararlılığındayız.
Adaletin bağımsız, tarafsız ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi suretiyle yüce Türk milletinin adalete olan güven duygusunu koruyacak, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma niteliğini sürdürme konusundaki sorumluluk tarafımızdan yerine getirilecektir.
Sizi özlemle anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler