Darülaceze çalışanlarından mail yağıyor. Trafik cezaları bile...

Çıkan haberler üzerine harekete geçen Darülaceze yönetimi, kurum çalışanlarından gazetemize e-posta atmalarını istedi. Gelen mesajlarda çalışanlar yeni israf iddiasında bulundu. Bazı çalışanlar, kuruma ilişkin ciddi araştırma yapılması talebini iletti.

Yayınlanma: 25.11.2019 - 00:19
Darülaceze çalışanlarından mail yağıyor. Trafik cezaları bile...
Abone Ol google-news

Gazetemizde, çıkan haberlerin ardından Darülaceze Başkan Yardımcısı Ahmet Malatyalı, çalışanlardan, kurumda baskı olup olmadığına ilişkin “içinden geçenleri” yazarak Cumhuriyet’e göndermelerini istedi. Çalışanlardan bazıları yolladıkları e-postada Darülaceze’ye ilişkin yeni iddialarda bulundu. Mesajlar kurumdaki israfı ortaya koydu. Çalışanlar, Darülaceze’de yalnızca kurum başkanında araç bulunurken, şimdi yardımcılarına da lüks makam araçları tahsis edildiğini ileri sürdü.

Gazetemizde, Darülaceze’de çocuğa şiddet, yolsuzluk ve kurum çalışanlarına yönelik baskının yer aldığı haberlerin ardından Başkan Yardımcısı Ahmet Malatyalı, çalışanlara kurumsal iletişim hesaplarından gazetemize e-posta göndermelerini istedi. Çalışanlardan baskı olup olmadığı yönünde yazı yazmasını isteyen Malatyalı, “Benim siz çalışma arkadaşımlarımdan talebim, ekte bulunan Cumhuriyet gazetesinden haberi yapan ve Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının mail adreslerine kişisel olarak Darülaceze’de sıkıyönetim olup olmadığı konusunda kalbinizden geçenleri yazmanızdır” ifadelerini kullandı. Ahmet Malatyalı’nın talimatı üzerine gazetemize atılan e-postalarda haberlerimizin doğru olduğu belirtilirken; yeni iddialar da gündeme getirildi. Kişisel e-posta hesabından iletişime geçen bir çalışan, “Kurumdaki haberlerinizin hepsi doğru. Eskiden Darülaceze’de sadece kurum başkanının makam aracı varken, başkan yardımcısı Funda Ersin, İlhan Uğur, Ahmet Malatyalı ve özel kalem müdürü Merve Çakır’ın olmak üzere 5 adet lüks makam aracı vardır. Bu araçlar resmi plakalı olmasına rağmen sivil plaka takılarak 7/24 adı geçen şahıslar tarafından kullanılmakta. Sivil hayatta kullandıkları araçlara gelen trafik cezaları ve trafik kazalarının da masrafları bütçeden ödenmekte” ifadelerini kullanarak kurumdaki israfı anlattı.

‘LÜTFEN VAZGEÇMEYİN’

Çocuğa yönelik şiddet ile ilgili mail gönderen bir başka çalışan da “Bir çocuktaki doğum lekeleri sayesinde diğer çocuklara yapılan şiddet ortaya çıktı. Orada çalışan birçok personele aylıktan kesme cezası verildi. Hiçbiri işten çıkarılmadı, çünkü kurum konunun duyulmasından korktu. Ayrıca çocuklara şiddetin kamera kayıtları da mevcut. Kurumun idare meclisi üyesi olan Hasan Şahin emekli bir savcı ve bu olay duyulursa kuruma ve AKP’ye zararı dokunur diyerek yaşananları örtbas etti” dedi. Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci’ye ilişkin iddialarda bulunan  bir çalışan da gönderdiği e-postada “Bu kurum hakkında haber yapmaktan lütfen vazgeçmeyin. Öyle pislikler çıkar ki altından” ifadelerini kullandı. Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci’nin Aile Bakanlığın’da müşavir kadrosunda bulunduğunu ileri süren çalışan Cebeci’nin, kurumun idare meclisi üyesi olan Bilal Erdoğan ve onun tarafından korunduğu iddiasında bulundu. Aynı çalışan kurumun gayrimenkullerinin de ederinin çok altında fiyatlarda satıldığını öne sürdü. 

Bu arada, 10 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete’de çıkan karar ile 66 yaşında olan Hamza Cebeci’nin, açık bulunan birinci derece kadro ile  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşavirliği’ne atandığı öğrenildi. 




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler