Davutoğlu'na Diyarbakır'da soğuk duş... Miting alanı boş kaldı

Davutoğlu, Diyarbakır mitinginde umduğunu bulamadı. Planlanandan 2 saat geç başlamasına karşın miting alanında ancak 3 bin kişi toplandı. Davutoğlu, mitingde “DEAŞ ile PKK’nin farkı var mı” diye sordu.

Yayınlanma: 29.10.2015 - 13:58
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Diyarbakır mitingi partide “soğuk duş” yaşattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2005 yılında Diyarbakır’da “Bu ülkede Kürt sorunu vardır” diyerek on binlerce kişiye seslenirken, 2015 yılında “Kürt sorunu yoktur” diyerek çözüm sürecini “buzdolabına” kaldıran AKP, meydanları değil sokakları bile dolduramamaya başladı. Geçen mayıs ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan da Diyarbakır’da yaptığı miting “AKP Kürt kardeşini kaybetti” yorumlarına neden olurken, dün Başbakan Davutoğlu’nun ancak birkaç bin kişiyi toplayabildiği miting ise AKP’nin Kürt seçmeni kaybettiğinin ilanı oldu.

Günler öncesinden duyurulan mitinge katılımın olmaması AKP’de şok etkisi yarattı. Kentte miting öncesi yaşanan tek hareketlilik polislerin aldığı çok yoğun güvenlik önlemleri olurken, miting alanını dolduramayacağını anlayan AKP, Davutoğlu’nun konuşacağı platformu İstasyon Meydanı yerine, meydana çıkan 4 caddeden en küçüğü olan Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nin ucuna kurdu.

Miting saati 14.30 olarak açıklanırken, alanın boş olması nedeniyle miting yaklaşık 2 saat geç başladı. Buna karşın alanda ancak 3 bin kişi vardı. Davutoğlu konuşmadan önce sahneye Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Hüda-Par’ın mitiglerinde vazgeçilmezi olan “Grup Tillo” çıktı. AKP İl Başkanı Muhammed Dara Akar’ın konuşma yaptığı sırada “Kahrolsun PKK” ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attığında, alanda bulunan bazı katılımcıların mitingi terk ettikleri gözlendi.

10 metrede bir polis

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım öncesinde birkaç kez tarih değişikliği yaptığı Diyarbakır mitingini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na denk getirdi. Davutoğlu, 7 Haziran öncesinde HDP mitingindeki patlamanın yaşandığı İstasyon Meydanı’nda değil, meydana yakın başka bir alanda halka hitap etti. Konuşması zaman zaman “Serok Ahmet” sloganı ile kesilen ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı yuhalatan Davutoğlu, “DEAŞ ile PKK’nin farkı var mı?” diye sordu ve “Dinimiz kıblemiz bir. Bu cana mal olsa da kardeşlik yolundan ayrılmayacağız” dedi. Davutoğlu, ezanın Türkçe okunması ile PKK’nin Kurşunlu Camii’nde marş çalmasını birbirine benzetti.

Miting için kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Van’dan ve Mardin’den polis getirildiği görüldü. Miting alanı miting öncesinde dedektör köpekleri ve bomba imha ekipleri tarafından arandı. Havaalanı ile miting alanı arasındaki yola 10 metrede bir polis yerleştirildi. Vatandaşlar hem x-ray cihazı hem de elle arandı. Davutoğlu’nu Diyarbakır’da indirilen Türk bayrağını göndere çeken 3 çocuk karşıladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler