Dedi ve oynadı!

Cumhuriyet yazarı Yunus Aydın, Milli Takımın İtalya zaferini değerlendirdi.

Yayınlanma: 06.09.2015 - 11:09
Abone Ol google-news

Ergin Ataman.. İtalya Milli Takım koçu Pianigiani'ye koçluğunu ortak adam. Maç öncesi son basın toplantısında koça sorulmuştu '' İtalya'yı 57 senedir mağlup edemiyoruz, bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir diye ? '' Koç ise '' Bundan önceki mağlubiyetler beni ilgilendirilmiyori bugün yeni bir tarih başlar o zaman '' demişti. Koç bunu söyledi ve oynadı.

Maça muazzam başladık. Dixon ve Sinan'in içeri girdiği her hücumdan bir şeyler üretmesi. Semih'in içeriden, Ersan'ın ile hem içeriden hem dışarıdan bulduğu basketler skor konusunda iyice rahatlamamızı sağladı. Maçın ritmini her halükarda bizim belirlememiz gerekiyordu ve böyle oldu. Hücum takımı olan İtalya 13'te kaldı, yüksek şut yüzdesi ile oynayan 12 Dev Adam 26 sayı attı.

İkinci çeyrekte basketlerimizi Sinan-Melih üzerinden ve Dixon'un 3'lükleri ile bulmaya devam ettik. Sinan Güler, takımın 30 yaş üstündeki 2 oyuncusundan biri, ikinci çeyreği hemen başındayken 7 sayı 7 asist'e gelmişti bile. Farkı 16'ya kadar çıkaran Milli Takımımızda tek sorun Ersan ilyasova'nın 3 faule gelmeseydi. Koç tercihini Göksenin'i oyuna sokup, Cedi'yi 4 numarada kullanıp oraya hareket getirmekten yana kullandı. O hamlemiz tutmayınca ilk yarıda farkı tek haneye indirmeyi başardılar. 51-42

İkinci yarı başlangıcı çok önemliydi, hazırlık maçlarından Almanya'dan ders alıp almayacağımızı görecektik. Önde kalmayı başarabilecek miydik, yoksa yine rakibimiz yine farkı kapatacak mıydı? Şükür ki maç boyu öne geçemedikleri, baştan sonra üstün ve kontrolü elimizde olan bir maç oldu.

SEMİH ERDEN FARKI!

Savunmamızda işler kötü giderken, maç sonunda fark 2'ye kadar indi. Hücumda bir kaynak daha bulmamız gerekirken, Semih Erden devleşti. İnanarak oynadı. Son çeyrekte Dixon'un yaptığı 5 asisti de doğru değerlendirdi. İtalya koçu Pianigiani maç boyu yüksek yüzdeyle serbest atış atamayan Semih'e genellikle NBA'de kullanılan taktikle Semih'i çizgiye getirdiler. Maç boyu 2'de 2 atamayan Semih orada 2 sayı attı ve 22 sayı ile maçta büyük rol oynadı.

8 saniye kala yapılan faule ayrı bir parantez açmak lazım, koç Ataman'ın da söylediği gibi orada en mantıklı iş faul yapmaktı. Atacaklarını hissettim  ve faul yaptırdım dedi koç. Kendi kaderimizi kendimiz belirlememizi istedi. Tüm maç faul kaçırmayan Bargnani, son atışını kaçırdı.

Bu galibiyet kesin olarak gözüken İzlanda galibiyeti ile birlikte gruptan çıkmak demek. Almanya galibiyeti ile birlikte ilk 3 demek! Bravo 12 Dev Adam!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler