Demirtaş: Tahir'i öldüren devlet değildir, devletsizliktir

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş dün öldürülen Tahir Elçi'nin cenaze töreninde konuştu...

Yayınlanma: 29.11.2015 - 11:34
Abone Ol google-news

<video:435899>

Demirtaş'ın konuşmasından satır başları şöyle;

-Gerçekleri savunanlara yaşam hakkı tanımıyorlar

-Biz topraklarımızda özgürce yaşamak istedi. Ahmet Arif'in dediği gibi tek suçumuz budur. Gerçekleri konuşanlara yaşam hakkı tanımıyorlar kendi öz yurdumuzda. Hakikati gizleyerek hiç bir yere ulaşamayacağımızı bilenlerdendir Tahir Elçi.

-Rüzgarın esti yöne doğru değil ilkeleri doğrultusunda her koşulda dimdik durmak bedel ödemeyi gerektirir. Tahir Elçi yatağında yastığında ölmeyeceğini bilenlerdendir. Biz canımızı ortaya koyduk bizi bu şekilde korkutacaklarını korkutacaklarını yıldıracaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar.

Gözün arkada kalmasın. Bu siyasi cianyetin tam olarak aydınlanacağından şüphemiz var. Haklı şüphemiz var. Geçmişte o kadar çok yaşandı ki hiç birinin arkasından failleri yakalanacak diye emin olamadık. Bu devlet hepmizin devleti olamadık. Hepimizin olsun diye çok uğraştık uğraşıyoruz. Ama Kürt halkı şunu yüreğinde çok iyi biliyor.

-Tahir'i öldüren devlet değil devletsizliktir. Çünkü biliyoruz ki bugün barış elçisi başkanımızın arkasından oh olsun diyen on milyonlar da var. Ankara'da bu acıyı yüreğinde hissetmeyen bir anlayış var. Nasıl bizim devletimiz diyebiliriz.

-Acıda bile ortaklaşamayan bir toplumu nasıl bir arada tutabiliriz. Ama halkımız tarihi sorumluluğun da bilincinde. Ama biz ortak mücadeleyi sürdüreceğiz.

-Tahir Elçi'yi öldüren devlet değil devletsizliktir.

-Gözün arkada kalmasın Tahir Elçi, böyle olmasını istemezdik

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon