Demirtaş'ın vaadi bütün anneler için barış

Belki de alandaki bir pankart vaziyeti özetliyor. Bir Türk bayrağının yanındaki pankartta “Derdimiz bayrakla değil sistemle” yazıyor.

Yayınlanma: 30.05.2015 - 22:48
Abone Ol google-news

Metroyla Kazlıçeşme’ye giderken vagon, haliyle HDP mitingine gidenlerle dolu. Kürt siyasi hareketinden gelenlerle yeni seçmenler bir arada. Birlikte slogan atıyorlar ve belli ki dillerinde bir ortaklaşma sağlanmış. “Seni başkan yaptırmayacağız” en popüler olanı.

Miting alanı dolu. Bayrak çeşitliliği ilk anda göze çarpıyor. Türk bayrağının yanında Öcalan resmini, Galatasaray flamasının yanında parti bileşenlerinin bayraklarını görmek mümkün.

Kazlıçeşme’de daha evvel görmediğim kadar büyük bir kalabalık var. Zaman geçtikçe yeni katılanlarla meydan tamamen doluyor. Bir süre sonra miting alanının etrafında da hatırı sayılır bir kalabalık yerini alıyor.

 

İzdihama önlem

İstanbul milletvekili adayları çıkıyor önce sahneye. Ardından Altan Tan ve Celal Doğan konuşuyor.

Kalabalığı ise Aynur Doğan’dan fazla hareketlendirmeyi bir tek Selahattin Demirtaş başarıyor.

Konuştukça önlere doğru bir baskı oluyor. Bariyerleri aşıp kürsüye yaklaşmak isteyen çok. Ancak bir şekilde izdiham engelleniyor.

Demirtaş’ın konuşmasında da diğer konuşmalarda da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı büyük bir tepki var. Daha doğru onun isminin her anıldığında izleyen kitlede. Kobani ve IŞİD de belli ki diğer hassas sinir noktaları.

 

Çoğulculuk vurgusu

Demirtaş kutuplaşmaya karşı renkliliği, çoğulculuğu ön plana çıkaran kısa bir konuşma yaptı.

“Birbirimizin yaşam tarzına sahip çıkarak, çoğulcu bir demokrasi kuracağız” taahüdünde bulundu.

Değişim, ezilenleri Meclis’e taşıma ve bütün anneler için barış vaat etti.

“Yaşatılan kâbusu rüyaya çevirmek için” oy isteyerek konuşmasını bitirdiğinde artık bariyerleri atlamanın yolunu bulan birkaç gencin hızla kürsüye doğru koşması dikkat çekiciydi.

Belki de alandaki bir pankart vaziyeti özetliyor. Bir Türk bayrağının yanındaki pankartta “Derdimiz bayrakla değil sistemle” yazıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler