Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam sürecine tanıklık eden Şekibe Çelenk yaşamını yitirdi

68 kuşağının devrimci öğrenci liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idama giden sürecine tanıklık eden “Denizler’in Şekibe ablası” olarak anılan avukat, siyasetçi Şekibe Çelenk, yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 22.02.2020 - 13:44
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam sürecine tanıklık eden Şekibe Çelenk yaşamını yitirdi
Abone Ol google-news

Deniz Gezmiş’in idamından hemen önce “Bize çok emeği geçti” diyerek selam gönderdiği Şekibe Çelenk, eşi Denizler’in avukatı Halit Çelenk’in yanında toprağa verildi.

KARŞIYAKA MEZARLIĞI’NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Şekibe Çelenk dün sabaha karşı, 99 yaşında yaşama gözlerini yumdu. Çelenk için Karşıyaka Mezarlığı’nda ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Çelenk’in kızları Serpil Güvenç ve Ferda Özyurda, damatları Kaya Güvenç ve Ümit Özyurda, eski CHP milletvekili avukat Şenal Sarıhan, yazar ve yayıncı, Muzaffer İlhan Erdost, Gül Erdost, yazar Remzi İnanç, Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, eski Türk Tabipleri Birliği Başkanı Beyazıt İlhan, heykeltıraş Metin Yurdanur, eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Ali Rıza Aydın gazetemiz yazarları Işık Kansu, Mustafa Balbay ve gazetemiz Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile Çelenk’in de aralarında bulunduğu yakınları, dostları ve sevenleri katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TKP, Sol Parti, TMMOB ve Mimarlar Odası da törene çelenk gönderdi.

Kılınan cenaze namazının ardından Şekibe Çelenk’in naaşı, 2011’de yaşamını yitiren ve birlikte 60 yıl mücadele arkadaşlığı ettiği ‘Denizler’in avukatı’ eşi Halit Çelenk’in yanına defnedildi.

DENİZ, ‘ŞEKİBE ABLASINA’ SELAM GÖNDERMİŞTİ

1921’de Selanik’te doğan Şekibe Çelenk, 1962’den itibaren Türkiye İşçi Partisi’nde (TİP) siyaset yapmış, 1963 yerel seçimlerinde TİP’e ayrılan radyo konuşmalarından birini yapan tek kadın konuşmacı olmuştu. Şekibe Çelenk, bir dönem TİP Merkez Haysiyet Divanı üyeliği görevini de yürütmüştü. Deniz Gezmiş, 6 Mayıs 1972’de idama giderken avukatı Halit Çelenk’in eşi Şekibe Çelenk’i anmış ve “Şekibe ablaya selam söyle, bize çok emeği geçti” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler