Denizaltıya soru önergesi

Cumhuriyet ’in 17 Şubat 2016 tarihli baskısında ‘Denizaltı İhalesinde Almanlardan Rüşvet’ manşetiyle verilen haber üzerine HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması ibaresiyle TBMM’ye bir soru önergesi yöneltti.

Yayınlanma: 28.02.2016 - 22:25
Abone Ol google-news

Gazetemiz Cumhuriyet’in 17 Şubat 2016 tarihli baskısında ‘Denizaltı İhalesinde Almanlardan Rüşvet’ manşetiyle verilen haber üzerine HDP Diyarbakır milletvekili Ziya Pir, TBMM’ye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın, cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi.

Denizaltı ihalesinde Almanlardan rüşvet

Bremen Başsavcılığı, Alman şirketi Atlas Elektronik şirketine, Türkiye’de yapımı süren yeni tip denizaltı ihalesinin komuta kontrol sistemlerinin, sonarlarının ve konsollarının tedariki ihalesini almak için ‘Türk ordu mensuplarına’ rüşvet verildiği iddiasını soruşturuyor.

Almanya kökenli HDP’li Ziya Pir, “İddia edildiği gibi denizaltı ihalesinde yetkililere rüşvet verilmiş ise bu kişilerin tespit edilip, haklarında soruşturma başlatılması gerekmektedir. Almanya’da da savcılık tarafından soruşturulmaktadır” dedi.

Ziya Pir ayrıca Türkiye’de uluslararası projelerde karar veren merciinin Savunma Sanayii İcra Komitesi olduğuna, Atlas Elektronik ihalesine ilişkin Almanya’da başlatılan soruşturmanın kapsamı olarak verilen tarihlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlık sıfatıyla bu komitede oturduğuna dikkat çekti ve rüşvet iddiasının bütün yönleriyle soruşturulup, hiyerarşik veya zincirleme bir suçun işlenip işlenmediğinin tespitinin yapılmasını talep etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler