Bakanlıktan, Kosova seçimleri açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Kosova'da düzenlen yerel seçimlerin huzur ve sükunet içinde gerçekleşmiş olmasından memnunluk duyulduğunu ifade ederek, "Seçimlerin Kosova'nın bağımsızlığının desteklenmesi ve Avrupa-Atlantik yapılarıyla bütünleşmesi hedefine katkı sağlayacağını ümit ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 17.11.2009 - 21:16
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Kosova'da 15 Kasım 2009 tarihinde düzenlenen yerel seçimlere ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, seçimlerin huzur ve sükunet içinde gerçekleşmiş olmasından memnuniyet duyulduğu belirtilerek, "Kosova halkını hür, adil ve demokratik seçimler dolayısıyla kutluyoruz. Seçimlerin Kosova'nın bağımsızlığının desteklenmesi ve Avrupa-Atlantik yapılarıyla bütünleşmesi hedefine katkı sağlayacağını ümit ediyoruz" ifadesinde bulunuldu.

Bu seçimlerin Kosova'nın bağımsızlığının ilanından sonra yapılan ilk seçimler olması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığının belirtildiği açıklamada, Türkiye'nin, demokrasi, istikrar ve kalkınma yolundaki çabalarında Kosova'ya destek vermeye devam edeceği de vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler