İngiltere yine 'soykırım' demedi

İngiltere'nin Erivan Büyükelçisi Charles Lonsdale, Türkiye ve Ermenistan'dan ilişkilerin normalleşmesine ilişkin protokollerin en kısa süre içinde hayat geçilmesini isterken sürece üçüncü tarafların karışmaması gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma: 18.11.2009 - 08:35
Abone Ol google-news

İngiltere'nin Erivan Büyükelçisi Charles Lonsdale, Panorama'ya yaptığı açıklamalarda İngiltere'nin protokollerin mümkün olan en kısa süre içinde onaylanmasını istiğini ortaya koydu. Lonsdale "Her iki tarafa protokollerin hayata geçirilmesi için adımlar atmaya çağırıyoruz" dedi. Buna karşın, üçüncü tarafların sürece karışmasının bir yararı olmayacağını da söyleyen Lonsdale, sürecin gerektireceği adımların Ermeniler ile Türklerce belirlenmesi gerektiğinin altını da çizdi.
 

"Tarihi konuları ilk görüşmesi gerekenler Ermenistan ve Türkiye"

Öte yandan, Büyükelçi Lonsdale, son haftalarda 1915 olaylarına ilişkin olarak "soykırım" ifadesini kullanmadığı için tepki gören İngiltere'nin, bu konudaki tutumunu yansıtırken de "Osmanlı İmparatorluğu döneminde, geçen yüzyılın başlarında Ermeni milletinin çektiği büyük acıları kabul ediyor ve paylaşıyoruz. Açıların unutulmayacağı konusunda güvence veriyoruz. Ancak, ortak tarihi konuları ilk görüşmesi gerekenlerin Ermeni ve Türk milletleri olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler