"Türkiye'nin AB'ye girmesine izin vermiyelim"

İslam karşıtı görüşleri ile büyük tepki toplayan, Hollandalı aşırı sağ parti Özgürlükler Partisi lideri Geert Wilders, Ocak ayında ziyaret edeceği Türkiye için yine ağır konuştu.

Yayınlanma: 18.11.2009 - 09:57
Abone Ol google-news

İslam karşıtı görüşleri ile büyük tepki toplayan, Hollandalı aşırı sağ parti Özgürlükler Partisi lideri Geert Wilders, Hollandalı Vokskrant gazetesince yayımlanan makalesinde Türkiye'nin AB üyeliği karşıtı görüşlerini tekrarlarken Türkiye'deki azınlıklara yönelik politikalarını da eleştirdi.

Ekurt.net'e göre, Türkiye'nin neden Avrupa Birliği üyesi olmaması gerektiğine ilişkin 10 ayrı "argüman"ı sıralayan Wilders, bu çerçevede Türkiye'nin Müslüman bir ülkesi olmasının yanısına daha çok göçe yol açılacağını, Türkiye'nin, Avrupa Parlamentosu'nda fazla güç elde edeceğini, AB'ye çok pahalıya mal olacağını öne sürdü.


"AB reformları şeriat devletine yol açacak"

Bu arada, AB reformlarının, "Türk ordusunun güçünü zayıflatarak Şeriat devletine yol açacağı", Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yavaşça Türkiye'yi İslamlaştırmak istediği" iddialarında da bulunan Wilders, Türkiye'nin, "Kürtler ve Hristıyanlara baskı yaptığını, Ermeni soykırımını tanımayı reddettiği"ni de yazdı.

Wilders, Hollanda halkının Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduğunu da savunduğu makalesinde buna karşın NATO ortağı olarak Türkiye ile iyi ilişkilerin sürdürülmesi gerektiğini vurgularken "Ancak Türk Truva atının AB'ye girmesine izin vermiyelim" ifadesini de kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler