PTT'den bayram indirimi

PTT Genel Müdürlüğü, gönderi trafiğindeki artışı dikkate alarak, Kurban Bayramı'ndan önceki beş gün içinde postaya verilen kargo, kayıtlı ve kayıtsız küçük paket ile acele posta gönderisi (APG) ve kapıdan kapıya teslim gönderisinde (KKTG) yüzde 10 indirim yapacak.

Yayınlanma: 18.11.2009 - 12:30
Abone Ol google-news

PTT Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bayram nedeniyle artan posta trafiği göz önünde bulundurularak, hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesi amacıyla her türlü önlemin alındığı belirtildi.

Bayramdan önceki beş gün içinde postaya verilen kargo, kayıtlı ve kayıtsız küçük paket ile APG ve KKTG'lere tebligat hariç yüzde 10 indirim yapılacağı kaydedilen açıklamada, gönderici ve alıcı adreslerinin tam, doğru ve okunaklı yazılması, posta kodunun unutulmaması, tebrik kartlarının mümkün olduğunca erken postaya verilmesi ve zarflarının kapatılmaması istendi.

Özellikle çok miktarda tebrik gönderen kişi ve kuruluşların gişe önlerinde beklememeleri için gönderilerin, ücret alma makinesi bulunan gişelere verilmesi önerilen açıklamada, gişelerde satılan pul baskılı tebrik zarfları ile resimli kartların tercih edilmesinin, hizmetlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine yardımcı olacağı ifade edildi.

Ayrıca, hediyelik eşya ve paketlerin gönderilmesinde APS ve kapıdan kapıya teslim hizmetlerinin tercih edilmesi, posta ile gönderilecek hediyelik eşyaların taşıma sırasında hasar görmemesi bakımından ambalajların sağlam yapılması ve bu amaçla posta gişelerinde ücretsiz temin edilebilen koli yollama kutu ve torbalarından istifade edilmesi önerildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler