Açılımda yeni yöntem

Hükümet, "demokratik açılım" kamuoyuna yeterince anlatılmadığı gerekçesiyle, yeni bir strateji belirledi. Açılım kamuoyuna çapraz yöntemle anlatılacak. Bu yöntemle milletvekilleri açılımı kendi seçim bölgesinde değil, farklı illerde de anlatabilecek.

Yayınlanma: 19.11.2009 - 07:09
Abone Ol google-news

AKP, 21-22 Kasım tarihlerinde Kızılcahamam Kampı'nda gerçekleştireceği toplantıda, "demokratik açılım" sürecini tartışacak, milletvekilleri dinlenecek ve yeni strateji belirlenecek.

Açılımda yeni hedeflerin belirleneceği toplantıda, 40-50 milletvekilinden oluşan bir komisyon oluşturulacak. Görevlendirilen milletvekilleri Türkiye'nin 81 iline giderek, açılımın amacını ve hedeflerini anlatacak. Milletvekillerinden oluşan komisyon "çapraz" yöntemle çalışacak.

Örneğin, milletvekili açılımı kendi seçim bölgesi yerine farklı bir seçim bölgesinde anlatacak. Böylelikle parti içinde açılımla ile ilgili ortak bir söylem birliği oluşturulacak. Güneydoğulu bir bölge milletvekili açılımı İstanbul ya da İzmir'de anlatabilecek. Bursa milletvekili ise Diyarbakır'da açılımı anlatacak. 

Görevlendirilen milletvekilleri, "demokratik açılım"ın sadece Kürt açılımı olmadığını, etnik köken sorunlarına çözüm olan her şeyin açılımın içerisinde yer alacağı da anlatılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler