Çubukçu aşı yaptırmayacak

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, risk grubunda olmadığı için, domuz gribi aşısı yaptırmasına gerek olmadığını düşündüğünü belirtti.

Yayınlanma: 19.11.2009 - 14:53
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bazı açılış törenlerine katılmak üzere geldiği Nevşehir'de, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Domuz gribi aşısı yaptıracak mısınız?'' sorusu üzerine Bakan Çubukçu, bu konuda Milli Eğitim Bakanı sıfatıyla açıklama yapmasının ne derece doğru olacağını bilmediğini söyledi.

''Risk grubunda olmadığım için yaptırmama gerek olmadığını düşünüyorum'' diyen Çubukçu, şunları kaydetti:

''Ama hem kronik hastalıkları olanlar, hem çocuklar hem de risk grubundaki hastalar için Sağlık Bakanlığımızın bu yöndeki uyarılarının dikkate alınmasında herhalde fayda var. Bu konuda Milli Eğitim Bakanı olarak birçok sorunun muhatabı oluyorum. Konunun sağlık sorunu olduğunu ve Sağlık Bakanlığının bu yönde aldığı tedbirlerin önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi ilanından şu ana kadar ülke olarak en geniş tedbirleri aldık. Yeteri kadar aşının alınması ve bunun bağlantılarının kurulmuş olması son derece önemli. Bu konuda hem hekim değilim hem kendi adıma şahsi açıklamalardan ziyade bireysel olarak benim kendi adıma alacağım tutum, biraz da yaş grubumla risk grubumla ilgili. Onun dışında genel manada okullarda ailelerin vereceği bir karar. Hem aşı hem de diğer tıbbi tedavilerin her biri, toplumun kendi kararıyla olacak bir şey.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon